Άγνοια της φυγής υπόπτου 20χρονου Αλβανού της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη δηλώνει η... Αστυνομία

Ο άτυχος Άλκης κηδεύτηκε πριν λίγες ημέρες και την ίδια στιγμή υποτίθεται με... εντολή του ίδιου του υπουργού προστασίας του πολίτη Τ.Θεοδωρικάκου η υπόθεση είναι σε πρώτη προτεραιότητα αλλά τα γεγονότα μόνο αυτό δεν δείχνουν.

Έτσι σήμερα έγινε γνωστό ότι διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού. Το φοβερότερο είναι ότι η αστυνομία δηλώνει... άγνοια για το ενδεχόμενο να έχει φύγει από την χώρα λίγες ώρες μετά την δολοφονία!

Είναι ενδεικτικό πως επίσημες πηγές ενημέρωσης του σώματος, όπως και άτομα στο περιβάλλον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα που προέκυψε μετά το δημοσίευμα του thestival.gr που ανέφερε πως ένας 20χρονος που ταυτοποιήθηκε για την επίθεση στον άτυχο φοιτητή, το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε καταφέρει να φύγει για την Αλβανία το βράδυ της Πέμπτης!

Την ίδια ώρα κανένας εκ των εμπλεκομένων, ούτε έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει το δημοσίευμα. Όλα αυτά τα τραγικά συμβαίνουν την στιγμή που συμπληρώνονται 4 μέρες από την δολοφονία του άτυχου παιδιού και η αστυνομία βρισκόταν... από την πρώτη στιγμή ένα βήμα πριν την σύλληψη των δραστών!

H... διαρροή της Αστυνομίας

Διέψευσαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τις πληροφορίες ότι 20χρονος αλλοδαπός διέφυγε στην Αλβανία ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν αρχικά.

«Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρίνιζαν.

Εντύπωση επίσης προκαλεί, πως τα γραφεία τύπου της ΕΛ.ΑΣ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν εικόνα της υπόθεσης.

Και όλα αυτά όταν πριν δύο ημέρες ο υπουργός δήλωνε ότι η υπόθεση είναι «ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ.» και ότι οι αρχές μετά τη σύλληψη του 23χρονου κατηγορούμενου για το στυγερό έγκλημα βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό και όλων των ενόχων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Ant1 και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του 19χρονου. «Είμαστε γονείς και καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο πόνος. Ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της, όπως και την κάνει».

«Οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό τη βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications