Ξέμειναν τα φαρμακεία από δωρεάν self test: 1 στους 4 δε βρίσκει και αναγκάζεται να τα αγοράσει!

Τα φαρμακεία όλης της χώρας κατάφεραν να ξεμείνουν από Δωρεαν selft-test με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να τρέχουν να τα προμηθευτούν πριν την Δευτέρα, ενώ πολλοί απλά τα αγοράζουν.

Τι και αν ερχόμαστε από γιορτές οπότε υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει ομαλά ο σχεδιασμός που η κυβέρνηση επέβαλε, τελικά το αποτέλεσμα είναι χαοτικό.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων από την Δευτέρα, γονείς και εκπαιδευτικοί έσπευσαν να πάρουν τα τρία δωρεάν selt test που δικαιούνται άλλα προς έκπληξή τους δεν βρίσκουν.

Προκειμένου να μην πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο, ή να μη μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα το παιδί τους, αναγκάζονται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους!

Σε άλλα φαρμακεία έχει εξαντληθεί η δωρεάν ποσότητα και σε άλλα έχουν μείνει ελάχιστα self test, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόσθεσε δε ότι από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την προχειρότητα και την ανοργανωσιά που αποδείχθηκε ότι χαρακτηρίζει και αυτό το κυβερνητικό σχέδιο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα σε self test για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιστρέφουν τη Δευτέρα στη σχολεία.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τέστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications