ΠΟΥ: «Δεν έχει τελειώσει η πανδημία - Θα εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις»  που το ξέρουν????

«Ψυχρολουσία» για τους πολίτες αποτελούν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Α.Γκουτέρες μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υποστήριξε ότι «εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές».

Από την πλευρά του ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης του ΠΟΥ δήλωσε: «Αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και με την απίστευτη εξάπλωση της Όμικρον σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να προκύψουν νέες παραλλαγές».

Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε την εξαιρετική σημασία της παρακολούθησης και της αξιολόγησης της κατάστασης με τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.

Ακόμα, ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι αν και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή κατά μέσο όρο όσο τα στελέχη που προηγήθηκαν, αλλά η αντίληψη ότι πρόκειται για ήπια ασθένεια είναι εσφαλμένη, καθώς σημείωσε ότι ακόμα και η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί και σε νοσηλείες και θανάτους.

Δεν ησυχάζουν αν δεν τους εμβολιάσουν όλους!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications