Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία τελειώνουν απαγορεύσεις και περιορισμούς: «Δεν ωφελούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Άρση των βασικών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στους Βρετανούς ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή πριν από λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα κατήργησε την υποχρεωτική μασκοφορία, την τηλεργασία και το κυριότερο καταργεί το Covid Pass όπου αυτό ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα.

Η Βρετανία παρά το γεγονός ότι η θνητότητα και τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει εμπεδώσει τα πραγματικά δεδομένα που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα αντιληφθεί (Γιατί άραγε;): Ότι τα περιοριστικά μέτρα και οι απαγορεύσεις δεν έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της πανδημίας, ειδικά μετά το μάθημα που έχουν πάρει όλοι ότι τα εμβόλια έχουν περιορισμένα αποτελέσματα σε ότι αφορά την ανοσία του γενικού πληθυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετάλλαξη Όμικρον κατά 90% αφορά τους εμβολιασμένους!

Η συνέχιση δε των μέτρων το μόνο που πετυχαίνει είναι η οικονομική καταστροφή και κοινωνική αποσύνθεση.

Στις ίδιες αποφάσεις με τη Βρετανία, κατέληξε και η Σουηδία η οποία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα με πρώτη κίνηση την διακοπή των Covid Test που ζητούσαν από τους ταξιδιώτες, αλλά και η Φινλανδία, η οποία δήλωσε εχθές δια στόματος της πρωθυπουργού Σάνα Μάρτιν, ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της Covid-19 από τα μέσα Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα από 15 Φεβρουαρίου.

Έτσι από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, καταργούνται η τηλεργασία, τα «διαβατήρια Covid» όπως και χρήση μάσκας.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία τη Βουλή των Κοινοτήτων, τα μέτρα θα αρθούν από την επόμενη Πέμπτη προσθέτοντας ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν μειωθεί και η παραλλαγή «Όμικρον» έχει πιθανότατα κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications