Αυστρία: Εκατοντάδες αστυνομικοί ζητούν να ακυρωθεί η εντολή εμβολιασμού και  ότι «θα σταθεί στο πλευρό του λαού»

Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον κόσμο, ως φίλοι και βοηθοί. 600 Αυστριακοί αστυνομικοί κάλεσαν τον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών να αποσύρει τα υποχρεωτικά σχέδια εμβολιασμού και ζήτησαν να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των μη εμβολιασμένων ατόμων.

Η επιστολή , που απευθυνόταν στον συμμορίτη Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ και με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου, υπογράφηκε από τρεις αστυνομικούς που εκπροσωπούν μια ομάδα περισσότερων από 600 συναδέλφων τους.

«Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον πληθυσμό με απειλητικό τρόπο κατά τη διάρκεια των κυρίως ειρηνικών διαδηλώσεων που οργανώθηκαν λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας του λαού με τους πολιτικούς», έγραψαν οι συντάκτες της επιστολής.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ξανά σε όλη την Αυστρία το Σαββατοκύριακο , συμπεριλαμβανομένης της Βιέννης, της πρωτεύουσας της χώρας, όπου εκτιμάται ότι 20.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο για να αντιταχθούν στα σχέδια να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών αντέδρασε στην επιστολή λέγοντας ότι «μπορεί να ανατεθεί σαφής πολιτικός προσανατολισμός(?) στα άτομα που την υπέγραψαν». «Το 85% των 32.000 Αυστριακών αστυνομικών έχουν ήδη εμβολιαστεί», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ωστόσο, οι συντάκτες της επιστολής αρνήθηκαν ακριβώς αυτό, υποστηρίζοντας αντ' αυτού ότι δεν εκπροσωπούν κάποια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα.

«Δεν είμαστε ακροδεξιοί , είμαστε μια ομάδα πολλών εκατοντάδων αστυνομικών από όλη την Αυστρία… ενωμένοι από το ενδιαφέρον μας για το κράτος δικαίου, την ελευθερία της σκέψης, τα θεμελιώδη μας δικαιώματα, καθώς και την υγεία μας», έγραψαν.

Στη συνέχεια, οι συγγραφείς υπέβαλαν μια σειρά από αιτήματα στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας πρώτα να «διασφαλίσει ότι δεν θα εισαχθεί στην Αυστρία καμία εντολή εμβολιασμού, επαγγελματική ή γενική, ή οποιαδήποτε άλλη μορφή έμμεσου αναγκαστικού εμβολιασμού».

Στη συνέχεια ζήτησαν την αναστολή του λεγόμενου κανόνα 3G στον χώρο εργασίας, ο οποίος συνίσταται στην πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, που έχουν βγει αρνητικά ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Οι συγγραφείς ζήτησαν να καταργηθεί εντελώς ο κανόνας ή να μετατραπεί σε κανόνα 1G με αποκλειστική απαίτηση ένα αρνητικό τεστ για όλους, ως ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ότι «τερματίζεται η διάκριση .

Τέλος, οι συγγραφείς ζήτησαν να θεωρούνται βοηθοί και όχι εχθροί του λαού. «Θέλουμε να είμαστε εκεί για τον κόσμο, ως φίλοι και βοηθοί», έγραψαν.Από τότε που ανακοινώθηκαν τα σχέδια υποχρεωτικού εμβολιασμού, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κάθε Σάββατο στην Αυστρία, οι οποίες ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, με λίγες μόνο αναφορές για αψιμαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications