Μαϊμούδες πειραματόζωα μάλλον  μολυσμένες με ιούς διέφυγαν  μετά από τροχαίο ατύχημα στις ΗΠΑ

Οι μακάκοι που χρησιμοποιούνται σε εργαστήριο και που μπορεί να φιλοξενούν ιούς που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο διέφυγαν από φορτηγό μετά από τροχαίο ατύχημα.

Μερικά από τα ζώα αιχμαλωτίστηκαν ξανά με ελικόπτερα και τον στρατό αλλα μια την ψάχνουν ακόμα. Σε μια κανονική εποχή, σε έναν κανονικό κόσμο, ένα περιστατικό με ένα φορτηγό κάπου στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., μπορεί να αποτελέσει είδηση δεύτερης σελίδας σε μια τοπική εφημερίδα. Τώρα όμως όλοι τρέμουν τους ιούς από εργαστήρια των διεθνών συμμοριτών όταν πριν 3-4 χρόνια έλεγαν οτι αυτα ειναι δήθεν θεωρίες συνωμοσίας .

Μολυσμένοι Πίθηκοι
Σύμφωνα με τις αρχές , αρκετοί πίθηκοι διέφυγαν μετά τη σύγκρουση , αλλά μέχρι το πρωί του Σαββάτου μόνο ένας παρέμεινε εξαφανισμένος. Διάφορες κρατικές υπηρεσίες τις αναζητούν συνεχώς. Το φορτηγό πήγαινε σε ένα εργαστήριο, είπε ο Andrea Pelachick στην εφημερίδα Sunbury Daily Item .

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει την τοποθεσία του εργαστηρίου και τον τύπο έρευνας για τους οποίους προορίζονταν οι μακάκοι πίθηκοι , αλλά γενικά χρησιμοποιούνται στην ιατρική έρευνα ( για τους συμμορίτες σίγουρα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ίων που να κτυπούν μονο συγκεκριμένες φυλές και οχι δίκες τους, όπως και έχουν βγάλει χάπια Τσιχαντιστων βιασμών κτλ αλλα και ναρκωτικά).

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας αναφέρεται σε αυτά τα ζώα ως τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρωτεύοντα σε προκλινικές τοξικολογικές μελέτες.

Τα κιβώτια γέμισαν την άσφαλτο καθώς ένοπλοι στρατιώτες έψαχναν για τους πιθήκους. Οι πυροσβέστες του Valley Township χρησιμοποίησαν θερμική απεικόνιση και ένα ελικόπτερο για να εντοπίσουν τα ζώα. Το φορτηγό κατευθυνόταν δυτικά στην Interstate 80.
Ο Fallon εξήγησε ότι βρισκόταν πίσω από το φορτηγό όταν εγινε το τροχαίο, πάνω από δώδεκα κιβώτια έπεσαν στο δρόμο απο το ρυμουλκούμενο . Ένας άλλος οδηγός που σταμάτησε για να βοηθήσει στέκονταν κοντά στο σημείο είπε ότι νόμιζε ότι είδε μια γάτα να τρέχει απέναντι. Ο Fallon πλησίασε ένα κουτί και είδε μια μικρή μαϊμού να τον κοιτάζει.

Από το πρωί του Σαββάτου, οι αρχές είχαν βρει τρεις από τους πιθήκους που διέφυγαν, αλλά εξακολουθούσαν να αναζητούν τον τέταρτο. Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες της κομητείας της Πενσυλβάνια να μην πλησιάσουν έναν από τους πιθήκους που εξακολουθεί να αγνοείται. Η αστυνομία της Πολιτείας προέτρεψε τον κόσμο να μην ψάξει ή να συλλάβει την μαϊμού .«Όποιος δει ή εντοπίσει τον πίθηκο καλείται να μην πλησιάσει, να μην προσπαθήσει να τον πιάσει ή να έρθει σε επαφή με τον πίθηκο. Καλέστε αμέσως το 911», έγραφε ένα tweet.

Σε δήλωση μετά το ατύχημα, το People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι οι πίθηκοι είναι απαλλαγμένοι από ιούς, σημειώνοντας ότι τα αρχεία δείχνουν ότι πίθηκοι σε εργαστήρια των ΗΠΑ έχουν βρεθεί με φυματίωση, νόσο Chagas, χολέρα και MRSA. «Επειδή αυτοί οι 100 πίθηκοι με μακριά ουρά πήγαιναν σε ένα εργαστήριο για να εγκλωβιστούν, να βασανιστούν και να σκοτωθούν, κινδύνευαν ήδη, αλλά τώρα κινδυνεύουν και οι άνθρωποι», ανέφερε η PETA στην ανακοίνωση. «Οι τέσσερις που διέφυγαν είναι αναμφίβολα τρομοκρατημένοι και πιθανώς μπορεί να φιλοξενούν ιούς που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο».

Οι αρχές των ΗΠΑ ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τις πληροφορίες που παρείχε η PETA. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι πρόκειται για πραγματικά ανησυχητικές ειδήσεις, και μια μαϊμού που μάλλον έχει μολυνθεί από ιούς είναι ελεύθερη

Αρκεί να θυμηθούμε την ταινία του Ντάνι Μπόιλ 28 ημέρες αργότερα (2002), όταν μια ομάδα ακτιβιστών εισβάλλει σε ένα εργαστήριο και απελευθερώνει έναν από τους χιμπατζήδες που είχαν μολυνθεί από τον ιό της λύσσας. Αυτός ο χιμπατζής επιτίθεται και μολύνει έναν από τους ακτιβιστές, ο οποίος στη συνέχεια μολύνει έναν επιστήμονα και τους άλλους ακτιβιστές. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο τροποποιημένος ιός της λύσσας εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications