Λουκασένκο: «Φτάνει πια με την πανδημία και τους απατεώνες που την δημιούργησαν – Καταλήστεψαν όλο τον κόσμο»!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, μιλώντας για «διεθνείς απατεώνες» οι οποίοι πρέπει επιτέλους να τερματίσουν αυτή την πανδημία.

«Οι διεθνείς απατεώνες πρέπει επιτέλους να τερματίσουν αυτή την πανδημία», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ο οποίος έχει ήδη προσβληθεί από τον κορωνοίό και μάλιστα δύο φορές λέγοντας πως «Δεν πρέπει να ανησυχείτε για τον Covid-19».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS ο ίδιος συνεχίζει να επισκέπτεται τακτικά τους θαλάμους κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Λευκορωσίας χωρίς μάσκα και γάντια.

Παράλληλα είναι ένας από τους ελάχιστους αρχηγούς κρατών που δεν έχει θεσπίσει περιορισμούς για τον κορωνοϊό στη χώρα του.

Στην αρχή της πανδημίας, απέρριψε αγανακτισμένος την πληρωμή 900 εκατομμυρίων δολαρίων που πρόσφερε το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για ένα lockdown στη χώρα του.

Τώρα ο Λουκασένκο έγινε ξανά πρωτοσέλιδο με μια δήλωση που μάλλον προκαλεί κύματα αλλεργίας στη Δύση.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για «διοργανωτές της πανδημίας» και τους κάλεσε να τερματίσουν επιτέλους την πανδημία.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο συνέστησε στους ανθρώπους να μην ανησυχούν πάρα πολύ εάν έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό και προέτρεψε τους «διεθνείς απατεώνες» να τερματίσουν την πανδημία.

«Θα σας συμβούλευα να μην ανησυχείτε. Σας το λέω εδώ και καιρό, από την πρώτη φορά. Η αρρώστια είναι μόνο εδώ, στο κεφάλι μας.

Και μόλις αρχίσεις να ανησυχείς και το μυαλό σου τρέχει ξέρεις πού και αυτό είναι κακό.

Οι νέοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», είπε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Ταυτόχρονα απηύθυνε προειδοποίηση:

«Θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς τους διεθνείς απατεώνες: φτάνει πια. Έχουν αρπάξει τόσα πολλά από τις τσέπες μας που δεν έχει μείνει τίποτα. Έχουν καταληστέψει όλο τον κόσμο. Αυτή η πανδημία πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Φτάνει, έχουν βασανίσει αρκετά τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και τι λένε διάφοροι ειδικοί:

«Ένας Αμερικανός είπε: “Αν η Όμικρον είναι ένας τόσο ελαφρύς ιός, τότε ας κολλήσουν όλοι, και αυτό θα είναι το εμβόλιο για εμάς”. Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια ιδανική πρόταση», συμπλήρωσε ο Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανάρρωσε ο ίδιος από τον COVID-19, αυτή τη φορά αφού μολύνθηκε από το στέλεχος της Όμικρον, είπε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί ενώ προπονούνταν με Λευκορώσους παίκτες χόκεϊ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα νιώθει φυσιολογικά, «αλλά η φωνή μου είναι λίγο βραχνή, χθες είχαμε ξανά προπόνηση χόκεϊ».

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι αυτή τη φορά ότι η ασθένεια ήταν πολύ πιο εύκολη από την προηγούμενη και δεν χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή σε μια σειρά εκδηλώσεων:

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ να συμμετάσχω στην τελετή του «Βραβείου Πνευματικής Αναγέννησης», αν και υπήρχαν ήδη επιλογές να φύγω και να δώσω το βραβείο σε κάποιον άλλο», είπε ο Λουκασένκο.

«Σκέφτηκα: ότι ο κόσμος θα προσβληθεί. Δεν έκλεισα τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα τότε στην αρχή της πανδημίας και ήμουν στην εκκλησία. Πώς να μην πάω εκεί τώρα; Πάντα δεχόμουν δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, προσωπικότητες από την πολιτιστική μας ζωή και αξιωματούχους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Πώς μπορώ να μην τους σεβαστώ και να μην τους δώσω τα βραβεία; Υπάρχουν πολλά γεγονότα που θα ήταν αδιανόητα χωρίς τον πρόεδρο». Κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications