Οι ειδικοί επανεξέτασαν βίντεο με το Yeti και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για έναν άντρα με στολή μαϊμούς

Οι ειδικοί επανεξέτασαν το βίντεο του Yeti από τον Patterson-Gimlin το 1967, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν επρόκειτο για έναν άντρα με στολή μαϊμούς».

Για να αναλύσουν το πιο διάσημο βίντεο του Bigfoot, που τραβήχτηκε το 1967, ειδικοί στην επιστήμη των υπολογιστών, την ανθρωπολογία και τη σχεδίαση στόλων κλήθηκαν πρόσφατα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτό το πλάσμα πιθανότατα ΔΕΝ είναι άνθρωπος.

Από το 2021, το History Channel άρχισε να μεταδίδει το The Proof is Out There , στο οποίο προσκεκλημένοι ειδικοί προσπαθούν να λύσουν διάφορα ιστορικά μυστήρια χρησιμοποιώντας σύγχρονη γνώση και τεχνολογία.

Σχεδόν όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν θρύλους για ανθρωποειδή πλάσματα καλυμμένα με τρίχες, που περπατούν με δύο πόδια σαν άνθρωποι και ζουν σε απομακρυσμένες δασικές περιοχές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τέτοια πλάσματα συναντώνται συχνότερα στα δάση κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της χώρας.

Κατά κανόνα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Yeti, που τραβήχτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, είναι πολύ κακής ποιότητας. Ωστόσο, το 1967, ο Roger Patterson και ο Bob Gimlin στο Bluff Creek, στη Βόρεια Καλιφόρνια κατέγραψαν ένα Yeti, που διασχίζει αργά τα βράχια του ρέματος στο δάσος.

Μέχρι στιγμής, αυτό το βίντεο θεωρείται η καλύτερης ποιότητας από όλες τις καταγραφές του Yeti και η πιο αξιόπιστη απόδειξη της ύπαρξης του Bigfoot. Ωστόσο, παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κριτικών που κατηγορούν τον Patterson και τον Gimlin για παραποίηση και ισχυρίζονται ότι κατέγραψαν έναν άνδρα με στολή μαϊμούς .

Αν η καταγραφή γινόταν στην εποχή μας, θα έλεγαν οτι ειναι animation από υπολογιστή, αλλά το 1967 δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και ακόμη και οι στολές των τεράτων για ταινίες ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις λιγότερο πιστευτές από αυτο που κατέγραψαν ο Patterson και ο Gimlin.

"Προσπαθούμε να καταλάβουμε την προέλευση του ανθρώπου, πώς συνέβη το Big Bang, την εξέλιξη και αν ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη. Οι επιστήμονες λένε ότι η επιστήμη εξηγεί πολλά, αλλά δεν εξηγεί τα πάντα, οπότε προσπαθούμε να βρούμε ποιοι είμαστε και από πού ήρθαμε. Αυτή η ταινία εξακολουθεί να αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά, και οι εικόνες στην οθόνη μας συνδέουν με το ποιοι είμαστε και από πού είμαστε ", λέει ο Tony Harris, τηλεοπτικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του The Proof is Out There.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Roger Patterson κάποτε ενδιαφέρθηκε για την ύπαρξη του Yeti και αποφάσισε να τον βρει. Διάβασε σε ένα βιβλίο του κρυπτοζωολόγου Ivan Sanderson ότι ένα τέτοιο πλάσμα εθεάθη στη Βόρεια Καλιφόρνια στην περιοχή Bluff Creek. Από το 1962 επισκέφτηκε αυτό το μέρος αλλά χωρίς τύχη. Το 1967, ο Patterson και ο Gimlin καβάλησαν άλογα με μια κινηματογραφική κάμερα στο Bluff Creek, και όταν γύρισαν στην επόμενη στροφή, παρατήρησαν ένα γιγάντιο τριχωτό πλάσμα, που περπατούσε κατά μήκος της κοίτης ενός στεγνού ρέματος.

Το μακρόστενο κεφάλι και ο κορμός του είχαν κλίση προς τα εμπρός, το πάνω μέρος της πλάτης του ήταν καμπουριασμένο, οι μύες του μηρού τεντωμένοι, και τα μακριά του χέρια ταλαντεύονταν στα πλάγια. Ο Patterson πήδηξε από το τρομοκρατημένο άλογό του, άρπαξε την κάμερα και έτρεξε στο σκονισμένο έδαφος προς το πλάσμα, κρατώντας την κάμερα στο ένα χέρι και ελπίζοντας να απαθανατίσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Εξαιτίας αυτού, η ηχογράφηση αποδείχθηκε σπασμωδική, ωστόσο, κάποια στιγμή, ο Patterson σταμάτησε και στη συνέχεια το πλάσμα γύρισε και κοιτάξε πριν εξαφανιστεί στο δάσος.

"Είμαστε εδώ 50 χρόνια αργότερα, επειδή οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία μας δίνουν μια νέα προοπτική για αυτήν την ταινία", δήλωσε ο Δρ Τζεφ Μέλντρουμ , καθηγητής ανατομίας και ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Ο Meldrum, μαζί με τον προγραμματιστή Isaac Tian και τον Bill Manns , ο οποίος είναι σχεδιαστής στόλων και ειδικών εφέ του Χόλιγουντ για πολλά χρόνια, χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογία υπολογιστών και τεχνογνωσία στην κατασκευή στόλων για να δουν λεπτομέρειες που είχαν περάσει απαρατήρητες για πέντε δεκαετίες. Αν και η αρχική ταινία Patterson-Gimlin πιστεύεται ότι χάθηκε, παρέμειναν πολλά αντίγραφα, 22 από τα οποία αναλύθηκαν, το καθένα με διαφορετικές παραλλαγές, και στη συνέχεια οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα για να συνδυάσουν όλα τα αντίγραφα. Εφαρμόστηκαν αλγόριθμοι υπολογιστικής όρασης για τη σταθεροποίηση των εικόνων, με αποτέλεσμα μια τελική έκδοση που είναι πολύ πιο ευκρινής - σαν να είχε βάλει την κάμερα σε ένα τρίποδο ενώ τραβούσε την κοίτη ποταμού.

Κάποτε, η ταινία του Patterson-Gimlin αναγνωρίστηκε σχεδόν επίσημα ως ψεύτικη, όταν κάποιος πράκτορας ο Bob Heiromus, πρώην εμφιαλωτής της Pepsi από την Yakima, δήλωσε ότι ήταν αυτός που έτρεξε στο Bluff Creek με στολή μαϊμούς κατόπιν συμφωνίας με τον Patterson και τον Gimlin δηλαδή τον πλήρωσαν να βγει και να πει ψέματα οπως καν κανουν και σε θέματα με εξωγήινους με τα αγρογλυφικά κτλ κλτ .

Ωστόσο, ο Patterson πλέον αποθανών, δεν υποχώρησε ποτέ ότι κινηματογράφησαν ένα πραγματικό Yeti, και ο Gimlin, ο οποίος είναι ακόμα ζωντανός, αντικρούει επίσης ενεργά κάθε ισχυρισμό σκεπτικιστών. Όταν οι ειδικοί στο "The Proof is Out There" μελέτησαν τις κινήσεις των ποδιών του κινηματογραφημένου πλάσματος και πώς αλληλεπιδρά με τη βραχώδη επιφάνεια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια κάμψη στη μέση του ποδιού, η οποία συνήθως παρατηρείται στους πιθήκους, αλλά όχι στους ανθρώπους .

Το Σταθεροποιημένο βίντεο :

Είδαν επίσης την ανοδική στροφή των δακτύλων των ποδιών στην ταινία, που θα ήταν αδύνατο να δει κανείς αν ήταν απλώς ένας άντρας με κοστούμι. Επιπλέον, καθώς το πλάσμα περπατά, η κίνηση των μυών της γάμπας του είναι επίσης αισθητή , η οποία δεν μπορούσε να φανεί σε μια ψεύτικη γούνινη στολή . Κατά κανόνα, τέτοιες στολές για ταινίες ή παραστάσεις είναι συνήθως κατασκευασμένες από απλό ύφασμα που δεν δίνει έναν σαφή ανατομικό ορισμό του σώματος - συνήθως απλά κρεμιούνται στο άτομο που τα φοράει.

Οι ειδικοί έχουν επίσης καθορίσει το πιθανό ύψος και το βάρος αυτού του πλάσματος να είναι τουλάχιστον 7 πόδια (213 cm) και 700-800 λίβρες (317-362 κιλά). Αν αυτό το τριχωτό πλάσμα δεν ήταν τίποτα άλλο από απλά ένας άντρας με στολή, ο Patterson και ο Gimlin θα έπρεπε πρώτα να βρουν ένα άτομο με τις ίδιες παραμέτρους ύψους και βάρους για να μπορέσει να γεμίσει την στολή με το σώμα του, κατέληξαν οι ειδικοί. Δεύτερον, αν σκεφτείτε λεπτομερώς πώς αυτό το πλάσμα γυρίζει το κεφάλι του, κοιτάζοντας απευθείας την κάμερα, μπορείτε να δείτε ότι δεν υπάρχουν μετατοπίσεις και παραμορφώσεις, κάτι που συμβαίνει συνήθως σε άτομα με γούνινες στολές. Και επίσης δεν υπάρχουν αλλαγές στη δομή της γούνας. Αυτό δήλωσε ο Billy Manns. Και ακόμη και οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού του Μεγαλοπόδαρου είναι παρόμοιοι με αυτούς ενός ανθρωποειδούς πιθήκου. "Ως ανατόμος, έμεινα έκπληκτος με το τεράστιο μέγεθος αυτών των τραπεζοειδών μυών και την ενδιάμεση πρόσδεσή τους στο πίσω μέρος του κρανίου. Δεν πρόκειται για ανθρώπινη διαμόρφωση", λέει ο Meldrum.

Ο Meldrum συνέχισε συγκρίνοντας το κρανίο του Yeti με το κρανίο του Australopithecus, ενός πρώιμου εξαφανισμένου ανθρώπινου είδους που έζησε στην Ανατολική Αφρική πριν από περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια. «Όλες οι οστέινες προεξοχές του πλάσματος Patterson-Gimlin ταιριάζουν με τις αναλογίες που φαίνονται σε αυτό το κρανίο», είπε ο Meldrum. Μετά πρότεινε ότι ίσως αυτό το είδος Αυστραλοπίθηκου δεν εξαφανίστηκε, αλλά πήγε στην Ασία, διέσχισε το Βερίγγειο Στενό και στη συνέχεια κατέβηκε μέσω της Βόρειας Αμερικής για να υπάρχει τώρα εκεί ως Yeti ή Sasquatch, όπως το αποκαλούν οι Ινδοί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications