Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται» για μια «ευρείας κλίμακας» και «υψηλής έντασης» σύγκρουση με  Ρωσία

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται» για μια «ευρείας κλίμακας» σύγκρουση με τη Μόσχα και δήλωσε ότι έχει προσδιορίσει τη χώρα εδώ και χρόνια ως «την κύρια πηγή απειλής».

«Η στρατιωτική οργάνωση έχει αναπροσανατολιστεί πλήρως προς την προετοιμασία μιας ένοπλης σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας και υψηλής έντασης κατά της Ρωσίας», δήλωσε η MIF κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για στρατιωτικούς ακόλουθους και εκπροσώπους πρεσβειών στη Μόσχα.

Έτσι, υπενθύμισε ότι η Διακήρυξη της Ρώμης εξακολουθεί να ισχύει, όπου «καθορίζεται ότι η Ρωσία και η Ατλαντική Συμμαχία δεν θεωρούνται αντίπαλοι» και πρόσθεσε ότι αυτή η θέση «επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-ΝΑΤΟ το 2010 στη Λισαβόνα.»

«Κάθε χρόνο, το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί 30 μεγάλες ασκήσεις στις οποίες αναπτύσσει σενάρια για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας», είπε, προτού επικρίνει ανοιχτά την αύξηση ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .

«Πρόσφατα, η Ατλαντική Συμμαχία μεταπήδησε στην πρακτική των άμεσων προκλήσεων που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης», προειδοποίησε, προτού τονίσει ότι ένα βρετανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα τον Ιούνιο.

Σε αυτές τις γραμμές, έχει επισημάνει μια αύξηση 60 τοις εκατό στις πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα σε σύγκριση με το 2020 και έχει επισημάνει ότι «στην Ανατολική Ευρώπη την παρουσία περίπου 13.000 στρατιωτών από κράτη του ΝΑΤΟ που δεν ανήκουν στην περιοχή ".

Η MIF υποστήριξε περαιτέρω ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν κατά 31 τοις εκατό, με τις συνολικές δαπάνες μεταξύ όλων των κρατών μελών του να είναι περισσότερες από 18 φορές υψηλότερες από αυτές της Ρωσίας .

Τα λόγια της MIF ήρθαν μια ημέρα αφότου ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι υπάρχει πραγματική απειλή νέας πυραυλικής κρίσης και ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας. , δεδομένης της αύξησης των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications