Προς επέκταση η υποχρεωτικότητα του εμβολίου: Οι άνω των 50 ετών παίρνουν σειρά - Ένστολοι και εστίαση ακολουθούν

Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει δεκάδες θανάτους με κορωνοϊό, αλλά και πολλούς θανάτους με άλλα νοσήματα, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια ανυπόφορη κατάσταση στο ΕΣΥ, το οποίο είναι επίσης αποδυναμωμένο λόγω των 7.000 υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας λόγω του εμβολίου.

Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ - η οποία όπως είπε η Μίνα Γκάγκα είναι λόγω της έλλειψης προσωπικού - έχει οδηγήσει τους «ειδικούς» να ζητούν μέτρα και επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αυτή τη φορά το «επιχείρημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ύπαρξη της γρίπης τον χειμώνα. Λόγω λοιπόν, των ιώσεων και των κρυωμάτων, ο πρωθυπουργός της χώρας θα… επικαλεστεί άμεσα τον επιτακτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Το βασικό σενάριο αναφέρεται στην ομάδα των 50-59 ετών κυρίως, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι σχετικά χαμηλή (στις ηλικίες 50-54 ετών έχει εμβολιαστεί με μία δόση ή έχει κλείσει ραντεβού το 54,96% και στους 55-59 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 49,86%) και κρίνεται πως υπάρχουν περιθώρια αύξησης του ποσοστού, ενώ θα ακουθήσουν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι ένστολοι.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασιστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας, θα εφαρμοστεί και η ποινή των 100 ευρώ ανά μήνα για όσους δεν εμβολιάζονται.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το διάψευδε, καθώς υποστήριξε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς», αλλά ποιος μπορεί να τους πιστέψει;

Αλλάζουν τα πιστοποιητικά νόσησης
Από σήμερα, χιλιάδες εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 60 ετών θεωρούνται ανεμβολίαστοι, εάν δεν έχουν πραγματοποιήσει την ενισχυτική δόση, και έχουν μεσολαβήσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις.
Παράλληλα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με όσους άνω των 18 ετών διαθέτουν πιστοποιητικά νόσησης. Μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας την περασμένη, Πέμπτη (9/12), οφείλουν να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμνηστικής δόσης στους 3 μήνες, εάν επιθυμούν να ανανεώσουν την ισχύ του εμβολιαστικού «πάσου» που ανοίγει τις πόρτες σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Παγώνη: Τι θα ισχύσει με την τέταρτη δόση
«Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη. Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη, ενώ αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είπε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Γεωργαντάς: «Έχουν κλειστεί χιλιάδες ραντεβού για παιδιά»
«Περίπου 28.000 ραντεβού έχουν προγραμματιστεί για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από την Παρασκευή το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και χθες το βράδυ», όπως δήλωσε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ για την τρίτη δόση τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 2.250.000 εμβολιασμοί και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 1.500.000 που σημαίνει ότι περίπου 3.800.000 από τους δικαιούχους, είτε έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη δόση είτε την έχουν προγραμματίσει, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από το 65% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications