Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Β.Θάνου: «Η κυβέρνηση έχει προβεί σε μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνεχίζει»

Όταν η Βασιλική Θάνου, η Ανώτατη Δικαστικός, που διετέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας το 2015 και προφανώς γνώστρια του Συντάγματος και των δικαιωμάτων (ανάμεσα σε άλλους Συνταγματολόγους και νομικούς) φτάνει να δηλώνει ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε περιστολή των δικαιωμάτων τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η κα Θάνου, σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωφεύει στα καμπανάκια του νομικού κόσμου σε ό,τι αφορά την περιστολή θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων!

Κατά λέξη είπε τα εξής:

«Αυτό έχει ήδη συμβεί (σ.σ. με προηγούμενα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών). Ήδη υπάρχει μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία προβλέπονται και από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά προς την ίδια κατεύθυνση και κωφεύει δεν ακούει τους νομικούς τους συνταγματολόγους, οι οποίοι βγαίνουν κάθε τόσο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Και βέβαια βλέπω ότι τώρα ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιδρά στην περιστολή αυτή και στην επιβολή μέτρων μη αναγκαίων, ακραίων».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications