Νέα γραμμή από τους «ειδικούς»: Οι διπλά εμβολιασμένοι είναι τώρα απειλή για τους τριπλά εμβολιασμένους!

Αλλάζουν τα δεδομένα στον κορωνοϊό ξανά και μεγαλώνει η σύγχυση ανάμεσα στους διάφορους ειδικούς. Τώρα πλέον οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις αντιμετωπίζονται πρακτικά ως ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τη νέα «γραμμή» που φαίνεται να επικρατεί.

Όπως αναφέρουν ο μέχρι σήμερα «πλήρης εμβολιασμός» με δύο δόσεις, φαίνεται πλέον να μην επαρκεί για να καταπολεμήσει την πανδημία!

Όλα αυτά με αφορμή την μετάλλαξη «Όμικρον» για την οποία όλα τα στοιχεία μιλούν για ήπια έως πολύ ήπια συμπτώματα αλλά με τους «ειδικούς» να σχολιάζουν καθόλου το θέμα, λέγοντας ότι είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Όπως λένε τώρα και σύμφωνα με τα «τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα», ο αρχικός εμβολιαστικός δεν επαρκεί για την ανάπτυξη «συλλογικής ανοσίας», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Δημήτριος Παρασκευής, μιλώντας πρόσφατα σε Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.

«Η παράμετρος που θα καθορίσει το αν ο κορωνοϊός θα προκαλεί ένα ήπιο νόσημα ή όχι είναι η ανάπτυξη της συλλογικής ανοσίας, η οποία όμως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια και το εύρος της ανοσίας που μας προσφέρει το εμβόλιο ή η φυσική λοίμωξη, την ανάπτυξη των μεταλλαγμένων στελεχών καθώς και από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με ιδιότητες του ιού, όπως κλιματολογικοί παράγοντες, περιβαλλοντικοί παράγοντες κ.ο.κ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Αναμφισβήτητα, η συλλογική ανοσία δεν μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τον αρχικό εμβολιασμό. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο», ανέφερε ο κ. Παρασκευής παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες για διπλούς εμβολιασμούς και επιχειρήσεις «Ελευθερία».

Αλλά τώρα όπως λέει ο ίδιος «φταίει» το στέλεχος «Όμιρκον».

«Αν δεν είχαμε το στέλεχος Όμικρον η αναμνηστική δόση ή η μόλυνση επιπλέον του εμβολιασμού μέχρι τώρα δείχνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, (…) Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση παρουσία της παραλλαγής Όμικρον», ανέφερε ο κ. Παρασκευής.

Την ίδια ώρα στον Καναδά οι κορυφαίοι γιατροί της χώρας δηλώνουν για τις κοινωνικές επαφές την περίοδο των Χριστουγέννων «να αποφεύγεται η κοινωνική επαφή με οποιονδήποτε μεγαλύτερο, ακόμη και με δύο δόσεις»

Ο κορυφαίος γιατρός του Οντάριο συμβουλεύει όσους δεν έχουν λάβει ακόμη την τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19 να αποφύγουν να γιορτάσουν με ηλικιωμένα αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω της εξάπλωσης της «επιθετικής» παραλλαγής Omicron, θέτοντας ανασταλτικά τα σχέδια πολλών οικογενειών που ήλπιζαν να βρεθούν μαζί.

Ο Δρ. Kieran Moore, επικεφαλής ιατρικός υπεύθυνος υγείας του Οντάριο, είπε την Παρασκευή να «αποφύγει την κοινωνική επαφή με οποιονδήποτε μεγαλύτερο όποιος λάβει δύο δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19».

Ο Μουρ είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν την τρίτη δόση ή αναμνηστικό εμβόλιο εάν σκοπεύουν να γιορτάσουν σε εσωτερικούς χώρους με οποιονδήποτε είναι ευάλωτο στη μόλυνση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications