Νέα σενάρια τρόμου από τον Μπιλ Γκέιτς: «Η Όμικρον θα φέρει το χειρότερο κύμα – Θα μπει στα σπίτια όλων μας»

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε τους ακόλουθούς του στο Twitter σε ένα νέο μήνυμα τρόμου να προετοιμαστούν για το χειρότερο μέρος της πανδημίας αυτό της μετάλλαξης Όμικρον.

Σε μια σειρά από tweets που δημοσίευσε χθες, ο συνιδρυτής της Microsoft είπε στους 56,5 εκατομμύρια ακόλουθούς του να λάβουν σοβαρά υπόψη την μετάλλαξη Όμικρον, επειδή «διαδίδεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία».

«Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν πως η ζωή θα επέστρεφε στο φυσιολογικό, θα μπορούσαμε να μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας. Η Όμικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας. Οι στενοί μου φίλοι έχουν κολλήσει ήδη και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών μου», έγραψε.

Μην καλείτε ανεμβολίαστους φέτος στις γιορτές, ζήτησε ο Φάουτσι

Τα tweets του μεγιστάνα της τεχνολογίας έρχονται μετά τις δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι, που προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους φίλους τους από τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις, καθώς η ταχέως αναπτυσσόμενη μετάλλαξη Όμικρον τροφοδοτεί τις αυξήσεις των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

«Έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά σοβαρή κατάσταση τώρα, που ακόμη κι αν υπάρχει ένα μη εμβολιασμένο άτομο στην παρέα θα του έλεγα: ''Λυπάμαι πολύ, αλλά όχι αυτή τη φορά. Ίσως μια άλλη φορά, που όλα αυτά θα έχουν τελειώσει''», είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο MSNBC το βράδυ της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως, επί του παρόντος, η μετάλλαξη Όμικρον αντιπροσωπεύει το 73% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Η χώρα έχει τώρα κατά μέσο όρο 148.384 νέα κρούσματα καθημερινά την περασμένη εβδομάδα, μια αύξηση 23% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.

«Η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλον ιό στην ιστορία»

«Η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία. Σύντομα θα είναι σε όλες τις χώρες του κόσμου» έγραψε ο Μπιλ Γκέιτς, και πρόσθεσε πως μέχρι να γίνουν περισσότερα γνωστά για τη μετάλλαξη, ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

«Το μεγάλο άγνωστο είναι πόσο αρρωσταίνεις από την Όμικρον. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Ακόμα κι αν είναι μόνο κατά το ήμισυ τόσο σοβαρή όσο η μετάλλαξη Δέλτα, θα είναι το χειρότερο που έχουμε δει μέχρι στιγμής, επειδή είναι τόσο μολυσματικό», σημείωσε.
Στη συνέχεια, ενθάρρυνε τους ανθρώπους «να προσέχουν ο ένας τον άλλον», ειδικά τους πιο ευάλωτους, και είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και να εμβολιαστούμε», προσθέτοντας:

«Η ενισχυτική δόση παρέχει την καλύτερη προστασία». Ανέφερε επίσης πως αν και θα υπάρξουν κρούσματα σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί, τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου.

Τα καλά νέα του Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ακόμη πως τα «καλά νέα» είναι πως η «μετάλλαξη Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μία χώρα, το κύμα εκεί θα μπορούσε να διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες» και είπε πως αν και αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, εξακολουθεί να πιστεύει πως «εάν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

«Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να μπαίνουμε σε μία ακόμη περίοδο διακοπών με τον κορωνοϊό να μας σφυροκοπά. Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποια μέρα θα τελειώσει η πανδημία και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ώρα αυτή» ολοκλήρωσε τα tweets του ο Μπιλ Γκέιτς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications