Μπιλ Γκέιτς: «Αποτύχαμε να εμβολιάσουμε το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού»

Την αποτυχία του παγκόσμιου πειράματος εμβολιασμού παραδέχεται ό Μπιλ Γκέιτς ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του ΠΟΥ και υποστηρικτής της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Ο ιδρυτής της Microsoft και αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα της πανδημίας, Bill Gates, παραδέχεται πως ο στόχος εμβολιασμού του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν επετεύχθη και αυτό συνιστά ομολογία αποτυχίας.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Το 2021 δεν έφερε τόσο μεγάλη βελτίωση στην πανδημία όσο ήλπιζα. Υποτίμησα πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσω τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες».

Όπως μεταδίδει και το Bloomberg, ο γνωστός φιλάνθρωπος επιχειρηματίας αρκέστηκε στο να δώσει ξανά το 2022 ως τη χρονιά που θα «τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας», αν και παραδέχθηκε πως τον ανησυχεί ιδιαίτερα η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Μπορεί να είναι ανόητο να κάνουμε μια άλλη πρόβλεψη, αλλά νομίζω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα τελειώσει κάποια στιγμή το 2022. Σε μερικά χρόνια, ελπίζω ότι η μόνη φορά που θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε τον ιό είναι όταν θα κάνετε το κοινό σας εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 και τη γρίπη κάθε φθινόπωρο.

Οι κοινότητες θα εξακολουθούν να βλέπουν περιστασιακά κρούσματα, αλλά θα είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα που θα μπορούσαν να φροντίσουν τις περισσότερες περιπτώσεις και τα νοσοκομεία θα μπορούν να χειριστούν τα υπόλοιπα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications