Αυστρία: Με… €2.700 πρόστιμο τιμωρήθηκε γιατρός που ακρωτηρίασε λάθος πόδια ασθενούς

Το πρόστιμο των 2.700 ευρώ καλείται να πληρώσει η χειρουργός που ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου ασθενούς της στην Αυστρία.

Η 43χρονη επικαλέστηκε τον παράγοντα του «ανθρώπινου λάθους» για να αιτιολογήσει το λάθος της, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο €2.700, ορίζοντας αναστολή για το μισό ποσό, σύμφωνα με εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών την Τετάρτη.

Η χειρούργος είχε σημαδέψει το λάθος πόδι του 82χρονου ασθενούς πριν την επέμβαση του ακρωτηριασμού του που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην πόλη Φράιστατ της Αυστρίας. Η ίδια συνειδητοποίησε το λάθος της δυο ημέρες μετά την επέμβαση/

Το δικαστήριο απέδωσε €5.000 αποζημίωση συν τόκους στη χήρα του ασθενούς, ο οποίος πέθανε πριν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Η χειρούργος κατέθεσε ότι έγινε ένα λάθος στην αλυσίδα ελέγχου του χειρουργείου. Έκτοτε έχει μετακινηθεί σε άλλη κλινική, ενώ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «οι αιτίες και οι συνθήκες του ιατρικού λάθους έχουν αναλυθεί λεπτομερώς», ενώ τέθηκαν σε κίνηση εσωτερικές διαδικασίες, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με την ιατρική ομάδα και έγινε μετεκπαίδευση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications