Ένα UFO που άλλαζε σχήμα πέταξε πάνω από την Αγγλία το 1783

Στον σύγχρονο κόσμο, οι ψεύτικες φωτογραφίες και βίντεο με UFO είναι κοινές. Ωστόσο, πριν από αιώνες, το μόνο μέσο για να αποτυπώσουν κάτι ήταν να το ζωγραφίσουν από τις δικές τους εμπειρίες ή μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων.

Ως εκ τούτου, πολλοί θεωρούν τις πρώτες ιστορίες θεάσεων UFO πιο αληθινές από τις σύγχρονες, επειδή οι άνθρωποι τότε, στην πραγματικότητα, δεν είχαν κανένα λόγο να εφεύρουν κάτι για χάρη της δημοτικότητας και των δημοσιεύσεων στον Τύπο.

Το ίδιο μπορεί να αποδοθεί και στις περίεργες εικόνες αντικειμένων παρόμοια με UFO ή εξωγήινους που μπορούν να βρεθούν σε βράχους που είναι από αρκετές εκατοντάδες έως χιλιάδες χρόνια πριν.

Άλλα αυτη η περίπτωση δεν αφορά μια τόσο "βαθιά" αρχαιότητα, αλλά για γεγονότα που συνέβησαν αρκετά «πρόσφατα», στα τέλη του 18ου αιώνα. Αυτό το γεγονός είχε τόσους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων μελών της βασιλικής αριστοκρατίας, που τελικά αποτυπώθηκε σε πινάκα .

Στις 18 Αυγούστου 1783, τέσσερα άτομα, που στέκονταν στην ταράτσα του κάστρου Windsor (βασιλικό κάστρο) στην αγγλική κομητεία Berkshire, είδαν κάτι ασυνήθιστο στον ουρανό περίπου στις 21:45.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον νομό. Ανάμεσα στους κατοίκους του Κάστρου του Windsor ήταν επτά αυτόπτες μάρτυρες που αργότερα τεκμηρίωσαν επίσημα τις παρατηρήσεις τους: ο Thomas Sandby, ιδρυτής της Βασιλικής Ακαδημίας, ο αδελφός του Paul, ο Tiberius Cavallo, ο Dr. James Lind, ο Dr. Lockman και δύο άγνωστες γυναίκες.

Τα χαρακτικά που σχεδιάστηκαν σε πινάκα από τον Thomas Sandby και τον αδελφό του Paul, και ειναι αυτό ακριβώς που είδαν τότε.

Αρχικά, παρατήρησαν λάμψεις φωτός στον βόρειο ορίζοντα, πίσω από τις οποίες εμφανίστηκε ένα στρογγυλό, γυαλιστερό αντικείμενο που πετούσε στον ουρανό. Το μέγεθός του ήταν περίπου το μισό του πλάτους του φεγγαριού. Το αντικείμενο κινήθηκε αργά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια επιτάχυνε και έγινε πιο φωτεινό.

Αυτή η παρατήρηση καταγράφηκε αργότερα στο Philosophical Transactions of the Royal Society (1784):

«Υπήρχε ένα στενόμακρο σύννεφο που κινούνταν λίγο πολύ παράλληλα με τον ορίζοντα. Κάτω από αυτό το σύννεφο μπορούσε να φανεί ένα φωτεινό αντικείμενο, το οποίο σύντομα έγινε στρογγυλεμένο, φωτισμένο έντονα και μετά σταμάτησε. Αυτή η παράξενη σφαίρα στην αρχή φαινόταν ανοιχτό μπλε, αλλά στη συνέχεια η φωτεινότητά της αυξήθηκε και σύντομα πέταξε ξανά ανατολικά. Το αντικείμενο στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε παράλληλα με τον ορίζοντα πριν εξαφανιστεί στα νοτιοανατολικά. Το φως που έβγαλε ήταν εκπληκτικό, φώτισε τα πάντα στη γη».

Ο Τιβέριος Καβάλο περιέγραψε αυτό που είδε:

«Είναι προφανές ότι μεταξύ 21:15 και 21:30 εκείνης της νύχτας, ένας πολύ φωτεινός μετεωρίτης, εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα της γης πάνω από τα ανοιχτά νερά της Βόρειας Θάλασσας, πέρασε κατά μήκος ολόκληρης της ανατολικής ακτής της βόρειας Σκωτίας και της Αγγλίας».

Φυσικά, το 1783, κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ για ένα εξωγήινο σκάφος, αλλά το αντικείμενο που είδαν σαφώς δεν ήταν μετεωρίτης, αν κρίνουμε από την περιγραφή ότι σταμάτησε την κίνηση και μετά το ξανάρχισε.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα επόμενα δέκα λεπτά, πολλοί κάτοικοι των περιοχών από τα νησιά Σέτλαντ έως τις Βρυξέλλες (!) είδαν πώς ένα φωτεινό σφαιρικό αντικείμενο άλλαξε το σχήμα του σε κάτι ωοειδές και στη συνέχεια άλλαξε επανειλημμένα το σχήμα του σε στρογγυλό.

Μια έρευνα σε ορισμένους κατοίκους της Αγγλίας έδειξε ότι σε όλους τους φαινόταν ότι το αντικείμενο πετούσε με πολύ υψηλή ταχύτητα, τουλάχιστον 20 μίλια ανά δευτερόλεπτο, ή και περισσότερο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή, όχι μόνο ο Καβάλο, αλλά και πολλοί άλλοι μορφωμένοι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν άπλα ένας σπάνιος τύπος μετεωρίτη. Ταυτόχρονα, για κάποιο λόγο, δεν έλαβαν υπόψη τα τόσο παράξενα χαρακτηριστικά του αντικειμένου όπως αλλαγές στην ταχύτητα, την εμφάνιση, τη φωτεινότητα και τη λάμψη, επίσης ο δήθεν ο διερχόμενος "μετεωρίτης" δεν άφησε πίσω του κρατήρα και κανείς δεν είδε ή άκουσε πώς εξερράγη στον ουρανό ή έπεσε στο έδαφος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications