Ουρές απόρων στη βροχή για μια σακούλα με είδη πρώτης

Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Αμφιλοχίας...Καταστάσεις που θα συνέβαιναν σε μια τριτοκοσμική χώρα και όχι στην Ελλάδα του 2021 βίωσαν χθες το πρωί πολίτες της Αμφιλοχίας που δεν έχουν χρήματα για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να δέχονται βοήθεια μέσω του επισιτιστικού προγράμματος του ΤΕΒΑ.

Οι αρμόδιοι φορείς της πόλης που ανέλαβαν το έργο της διανομής επέδειξαν πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία εις βάρος τους. Οχι μόνο τους ντρόπιασαν, καλώντας τους να συγκεντρωθούν στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης, το λιμάνι, μπροστά στα μάτια όλων των υπόλοιπων συμπολιτών τους, τους έβαλαν να περιμένουν την ώρα που οι ουρανοί είχαν ανοίξει και να κουβαλούν σακούλες και τελάρα με τα απαραίτητα είδη, ενώ είχαν γίνει μούσκεμα από τη βροχή.

Η οργή και η αγανάκτηση των δικαιούχων του προγράμματος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διανομή είναι απολύτως δικαιολογημένες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε καταγγελίες. Οπως είπαν, οι άποροι στην περιοχή δεν είναι χιλιάδες και η βοήθεια θα μπορούσε να δοθεί είτε από σπίτι σε σπίτι είτε σε σημείο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

«Εγώ δηλαδή που είμαι άνεργος και για να αντεπεξέλθω έχω την ανάγκη και πάω να πάρω τη βοήθεια του ΤΕΒΑ, πρέπει να την πάρω στο κέντρο της πόλης; Στο πιο πολυσύχναστο σημείο; Δηλαδή, και να υπήρχε ένας άνθρωπος που δεν ξέρει την ανάγκη μου πρέπει να τη μάθει» αναρωτήθηκε ένας από τους δικαιούχους.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν οι πολίτες φαίνονται να περιμένουν τη σειρά τους μέσα στη βροχή χωρίς να υπάρχει κάποιο υπόστεγο ή έστω ομπρέλα καφετέριας να τους προστατεύει. Την ίδια στιγμή, όσοι μοίραζαν τα τρόφιμα απεικονίζονται με αδιάβροχα και κάτω από μια ομπρέλα. Προφανώς οι υπεύθυνοι γνώριζαν από τα δελτία καιρού ότι θα ερχόταν κακοκαιρία, όμως δεν ανέβαλαν τη διανομή για άλλη μέρα, άγνωστο γιατί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications