Οριστικό: Η Αυστρία βάζει από αύριο σε lockdown 2 εκατομμύρια πολίτες που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν!

Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, δήλωσε σήμερα πως η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σε lockdown από αύριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Έτσι βλέπουμε να ξημερώνει η ΕΕ όπου άλλοι πάντα θα αποφασίζουν τι είναι καλό για τους πολίτες. Τα δε μέτρα που είναι διατεθειμένοι να λάβουν πλέον ξεπερνούν την φαντασία πολλών ακόμα και αν τους ζητούσαν να το σκεφτούν πριν λίγο καιρό.

Χώρες με δύο κατηγορίες ανθρώπων-πολιτών και πολύ φοβόμαστε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Καθώς θα έχει υπάρξει πλέον το δεδικασμένο.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά (με δυσκολία φτάνει στο 65%)» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε μία συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Με το νέο lockdown, απαγορεύεται σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών να βγουν από τα σπίτια τους για μη βασικές δραστηριότητες (σε αυτές συγκαταλέγονται η εργασία, τα ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης και ο εμβολιασμός).

«Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό μας», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος σε δημοσιογράφους την Κυριακή. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους».

Το lockdown επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων. Αρχικά, θα διαρκέσει για 10 ημέρες και η αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών όσων κυκλοφορούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications