Γεωργιάδης: «Οι ανεμβολίαστοι δεν πείθονται – Δεν μπορούμε να τους αποκόψουμε από βασικά είδη διατροφής»

Μεταξύ άλλων μιλησε για τον θετικό αντίκτυπο του πρώτου δεκαήμερου εφαρμογής των μέτρων και αύξηση των εμβολιασμών που φαίνεται να φρενάρουν την ψευδο-πανδημία.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Τα μέτρα έχουν αρχίζει να αποδίδουν. Ο υψηλός αριθμός θανάτων που είδαμε χθες έρχεται από τις περασμένες φάσεις και εβδομάδες. Φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας είναι σε μια αντίστροφη πορεία. Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτήν την εβδομάδα. Το μόνο που δεν συζητάμε είναι ένα νέο ολικό lockdown, οποιοδήποτε άλλο μέτρο προτείνουν κι έχει λογική θα το δούμε» είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Οι ανεμβολίαστοι δεν φαίνεται να πείθονται»
Κληθείς να σχολιάσει τα αυστηρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων σε χώρες όπως η Αυστρία, εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους. Οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται γνωρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Από τις 537 κλίνες ΜΕΘ, τις 500 καταλαμβάνουν ανεμβολίαστοι και πάλι δεν εμβολιάζονται, δεν νομίζω ότι μπορούν να πειστούν, είπε και αναφέρθηκε σε μήνυμα που έλαβε σήμερα από αρνήτρια η οποία του «ευχόταν» να πάθει καρκίνο γιατί την πιέζει να εμβολιαστεί. «Αν ήμασταν 100% εμβολιασμένοι σήμερα δεν θα είχαμε πανδημία στην Ελλάδα» σημείωσε.

Για τα σουπερμάρκετ και την εστίαση
«Υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται ακόμα και τα rapid, δεν μπορείς να τους αποκόψεις από τα βασικά αγαθά επιβίωσης. Είναι οι μόνοι χώροι που επιτρέπεται η σύμμειξη εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων», είπε και υπενθύμισε πως για τα σουπερμάρκετ επανήλθε το όριο των τετραγωνικών κάτι που δεν ισχύει για την εστίαση ή το λιανεμπόριο. «Προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας», είπε.

Ακόμα να του πουν πως οι μπολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν με τα δικά τους? η κάνει το κορόιδο?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications