Νέα θανατηφόρος παρενέργεια από εμβόλιο αναγνωρίστηκε από τον ΕΜΑ: Εγκάρσια μυελίτιδα από το J&J!

Ακόμα μια σοβαρή παρενέργεια των κατά τα άλλα ακίνδυνων, όπως ισχυρίζονται οι «ειδικοί», εμβολίων κατέγραψε ο ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (11/11), πως τo εμβόλιο Covid-19 της Johnson & Johnson είναι πιθανό να συνδέεται με σπάνια κρούσματα φλεγμονής στη σπονδυλική στήλη.

Η σοβαρή νευρολογική πάθηση ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα.

Πρόκειται για φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία και μούδιασμα των άκρων, ακράτεια και επεισόδια υπέρτασης.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η συγκεκριμένη πάθηση είχε οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή των αρχικών κλινικών δοκιμών τόσο για το εμβόλιο της J&J όσο και για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία ιικού φορέα.

Η ανακοίνωση για πιθανή σχέση της πάθησης με το εμβόλιο της J&J περιλαμβάνεται στην τελευταία ενημέρωση του ΕΜΑ για την ασφάλεια όλων των εμβολίων Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για πιθανή σχέση ανάμεσα στα εμβόλια mRNA και σπάνια κρούσματα πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου.

Πρόκειται για σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση που σχετίζεται με φλεγμονή οργάνων όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί, ο εγκέφαλος, το δέρμα, τα μάτια ή το πεπτικό σύστημα.

Ακόμα, o EMA ερευνά αναφορές για ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου της Moderna με σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής, μια άλλη πάθηση που προκαλεί διαρροή υγρών από τα τριχοειδή αγγεία.

Όλες αυτές οι νέες σοβαρές ενδεχόμενες παρενέργειες έρχονται να προστεθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο των δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων ανθρώπων που χτυπήθηκαν από σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων.

Και αυτό ενώ ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός με την περίφημη τρίτη δόση....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications