Η πρώτη επίσημη ομολογία: «Τα εμβόλια δεν σταματούν τον κορωνοϊό» είπε η Μ.Θεοδωρίδου! - Τέλος το αφήγημα

Έντεκα περίπου μήνες μετά από την έναρξη των εμβολιασμών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, παραδέχθηκε αυτό που τόνιζαν πολλοί επιστήμονες τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ως «τσαρλατάνους» ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν σταματούν τον ιό!

Και προτού αναφέρουμε τις δηλώσεις της Μ.Θεοδωρίδου να τονίσουμε ότι είναι κάτι που έχουμε παρατηρήσει (και σημειώσει πολλάκις) τους τελευταίους μήνες σε πολλές χώρες, καθώς καμία χώρα που εμβολίασε μαζικά τον πληθυσμό δεν κατάφερε να τελειώσει τον κορωνοϊό και να χτίσει το τείχος ανοσίας που έλεγαν οι «ειδικοί».

Αντιθέτως σε πολλές χώρες παρατηρείται αναζωπύρωση της πανδημίας, την ώρα που χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατάφεραν να τελειώσουν τον κορωνοϊό με την ανοσία της αγέλης.

«Έντεκα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, έχει συγκεντρωθεί σημαντική γνώση και εμπειρία. Η εμφάνιση και ραγδαία επέκταση της μετάλλαξης Δέλτα μείωσε το αρχικό κλίμα του ενθουσιασμού.

Η αρχική αισιόδοξη άποψη, από σημαντικές μελέτες ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση και εξαφάνιση του ιού και να μειωθεί η διασπορά, αυτό δεν έγινε. Μοιάζει ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως και ο ιός της γρίπης. Θα είναι δηλαδή άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου, ισχυριζόμενη βέβαια ότι τα εμβόλια, σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης ή θανάτου.

Ναι πρόκειται για την ίδια «ειδικό» που πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι τα εμβόλια προσφέρουν υψηλότερη ανοσία από την φυσική και ότι όσοι εμβολιασμένοι νοσήσουν πρέπει να εμβολιαστούν ξανά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications