Μητσοτάκης: «Δεν θεωρώ ότι έχει ξεφύγει η πανδημία»! - Και... επιβάλλει τρίτη δόση εμβολίου!

Η Ελλάδα έχει 300% περισσότερους νεκρούς ανά εμβολιασμένο σε σχέση με την Βουλγαρία - Η Γαλλία με 68% εμβολιασμών και 67.5 εκατ πληθυσμό έχει σχεδόν ίδιο αριθμό κρουσμάτων με την Ελλάδα!

«Σε άλλο πλανήτη» φαίνεται να βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την πανδημία σε μία προσπάθεια να δικαιλογήσει την τραγική αποτυχία της κυβέρνησής του στην αντιμετώπισή της.

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους». και το είπε αυτό όταν είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε κρούσματα, ανά εμβολιασμένο κάτοικο αυτή την στιγμή! Και η μόνη χώρα που έχει καταγάγει ρεκόρ κρουσμάτων, με τον πληθυσμό εμβολιασμένο κατά 70% των ενηλίκων!

Φυσικά παραδέχθηκε μόνο έμμεσα την τραγική του αποτυχία, όταν ανακοίνωσε ότι επιβάλλει τρίτη δόση εμβολίων (ή δεύτερη στο μονοδοσικό), όταν προπαγάνδιζε ένα χρόνο η κυβέρνησή του ότι θα έδινε πίσω την ελευθερία στους Έλληνες αν εμβολιάζονταν!

Στη γειτονική Βουλγαρία με μόλις 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους ή 24% του πληθυσμού, η Βουλγαρία έχει θρηνήσει 22.612 απώλειες την ίδια στιγμή που η Ελλάδα με 400% περισσότερους εμβολιασμένους ή 6.321.535 θρηνεί 15.485 απώλειες ή 30% λιγότερα θύματα σε απόλυτους αριθμούς και εδώ είναι που ξεκινούν τα περίεργα.

Και αυτό γιατί αναλογικά η Βουλγαρία των περίπου 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων που εφάρμοσε και εφαρμόζει σχεδόν τα ίδια μέτρα προστασίας με εμάς θα έπρεπε να έχει 80.000 περίπου απώλειες αν υπολογιστούν τα ποσοστά περίπου επί των πληθυσμών και των εμβολιασθέντων.

Αλλά και αντίστοιχα αν δούμε τα δεδομένα που έρχονται από την Γαλλία μια χώρα 67.5 εκατομμυρίων κατοίκων και με παρόμοιο αριθμό εμβολιασθέντων (75,84% με μία δόση και 67,9% με δύο δόσεις) όπου βλέπουμε να βρίσκεται με 7 θανάτους την ημέρα έναντι της Ελλάδας των 49 θανάτων και με περίπου 7.000 κρούσματα (Ελλάδα 6.150). Αλλά δεν έχει ξεφύγει!

Κάνοντας σύγκριση με την κατάσταση ένα χρόνο πριν, τόνισε ότι σήμερα το 73% των ενηλίκων και το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και πως τα lockdown ήταν η απάντηση όλων προ εμβολίου.

Στα υπόλοιπα η συνέντευξη άρχισε με τον Πρωθυπουργό να ερωτάται για την πανδημία. “Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Το lockdown ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κρατών όσο δεν υπήρχε το εμβόλιο. Τώρα που υπάρχει, δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό”.

"Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη στιγμή τρεις στους τέσσερις έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσομε πρόβλημα που αφορά σήμερα μία μειοψηφία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτή την τακτική", υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου. “Υπάρχουν ρωγμές στο τείχος ανοσίας, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση”, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες”.

«Έχουμε περισσότερα κρούσματα, διότι κάνουμε τεστ σε αριθμό - ρεκόρ», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση του Νίκου Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από το εξάμηνο.

Επιπλέον ανέφερε ότι στους αριθμούς των διασωληνωμένων είμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που βρεθήκαμε τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Επιπλέον είπε ότι δεν είναι χαμένη η μάχη της 1ης δόσης καθώς κάθε μέρα 5.000-8.000 πολίτες κάνουν το βήμα και ξεπερνούν τις φοβίες τους.

Σε σχέση με την πρόταση Τσίπρα για είσοδο με πιστοποιητικό ή τεστ στις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την υπόθεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο, ενώ θα ετίθετο ζήτημα και για τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως φάνηκε και από τους υγειονομικούς, έχει όρια , καθώς έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «τείχος άρνησης» που υψώνεται από μειοψηφίες.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απάντησε πως: “Η κυβέρνηση ήρθε σε σύγκρουση με την εκκλησία και κλείσαμε τους ναούς. Το ζήτημα μας δεν είναι οι εκκλησίες μόνο, αλλά η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας. Το μόνο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι αν θα έχουμε τεστ στις εκκλησίες; Είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα rapid test στους πιστούς, όπως θα γίνεται στα καταστήματα και την εστίαση.

Και συνέχισε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα αντοχές στο ΕΣΥ και είμαι σίγουρος ότι θα τα βγάλουμε πέρα και σε αυτό το κύμα. Εκτιμώ ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει σήμερα είναι απολύτως επαρκή. Τώρα που έχουμε τα εμβόλια δεν θα κλείσουμε. Το ΕΣΥ ανταποκρίνεται, αλλά πιέζεται. Άλλη αντιμετώπιση θα έχει ο πολίτης όταν το ΕΣΥ δεν πιέζεται και άλλη όταν πιέζεται”.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications