8000 αστυνομικοί θα κυνηγάνε ανεμβολίαστους – «Εφιάλτης» από το Σάββατο

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν προχθές και τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους.

Στους ελέγχους, οι αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, δηλαδή τα πιστοποιητικά να συνοδεύονται από ταυτότητα στα καταστήματα.

Μάλιστα, η αύξηση των ελέγχων θα είναι και αυξημένη ακόμα και σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, όταν ίσχυε καθολικό lockdown.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο επιστρατεύονται:

  • 8.000 αστυνομικοί
  • 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της ΔΙΜΕΑ του ΥΠΑΝΕ
  • Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ θα γίνουν με 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί των συνεργείων θα μετακινούνται σε άλλους νομούς από αυτούς που υπηρετούν, έτσι ώστε να αμβλύνεται το αίσθημα της εντοπιότητας κατά την διεξαγωγή των ελέγχων.

Ο κύριος όγκος των ελεγκτικών κλιμακίων θα κατευθυνθεί σε:

· χώρους νυχτερινής διασκέδασης

· χώρους εστίασης (μπαρ, εστιατόρια) ιδίως με εξωτερικούς χώρους

· μεγάλα εμπορικά κέντρα

· σούπερ μάρκετ

· λιανεμπόριο

Σε επόμενο στάδιο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications