Πουλάς: «Αρχίζει να μελετάται παγκοσμίως το ενδεχόμενο τα εμβόλια να επιδεινώνουν αυτοάνοσα ή μορφές καρκινογένεσης»

Την ώρα που σε πολλές χώρες του κόσμου αυξάνεται η θνησιμότητα του πληθυσμού (ανάμεσα τους και στην Ελλάδα) ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς έριξε μια πραγματική «βόμβα», καθώς υποστήριξε ότι ξεκίνησε να μελετάται το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 να επιδεινώνει κάποια αυτοάνοσα ή κάποιες μορφές καρκινογένεσης.

«Αρχίζει να μελετάται παγκοσμίως το ενδεχόμενο μετά τον εμβολιασμό να έχουμε επιδείνωση κάποιων αυτοάνοσων ή κάποιων μορφών καρκινογένεσης. Αυτό πρέπει να μελετηθεί καλύτερα, να περιμένουμε τα δημοσιευμένα αποτελέσματα για να το διατυπώσουμε με ευκρίνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Πουλάς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην Ελλάδα έχουμε 10.000 παραπάνω θανάτους από το αναμενόμενο στο πρώτο 6μηνο του 2021.

Ο Κ.Πουλάς στη συνέχεια τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό της εμφάνισης κάποιων θρομβώσεων είναι ένας αυτοάνοσος μηχανισμός, άρα δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, είναι κάτι που έχουμε δει. Όταν ένα τέτοιο φαινόμενο οφείλεται στην παραγωγή αντισωμάτων και είναι συγκεκριμένα αυτά που παράγονται στην ουσία είναι ένας μηχανισμός αυτοανοσίας. Άρα έχει δημοσιευθεί και είναι κάτι που είναι γνωστό.

Σπάνιο; Συχνό; Αυτό είναι κάτι που διερευνάται. Αν θυμόσαστε για τις σπάνιες αυτές θρομβώσεις μας έλεγαν για ένα περιστατικό στα 2-3 εκατ. στη συνέχεια καταλήξαμε ότι τα περιστατικά αυτά είναι πολύ συχνότερα, κάτω από 1 στις 25.000. Για παράδειγμα οι μυοκαρδίτιδες είναι μια αντίδραση του οργανισμού σε κάτι το οποίο έχει εισέλθει σε αυτόν.

Λέγανε για τις μυοκαρδίτιδες ότι είναι 1 στα 100 εκατ. τώρα είμαστε βέβαιοι ότι είναι της τάξης της 1 στις 3.000».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications