Η Νορβηγία αποζημιώνει και ανοίγει τον δρόμο για αποκατάσταση των παθόντων από τα εμβόλια Covid-19!

Η Νορβηγία ξεκίνησε κανονικά να αποζημιώνει τα θύματα των εμβολιασμών και εγκρίθηκαν οι πρώτες 77 αιτήσεις για αποζημίωση λόγω παρενεργειών από εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό.

Είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το κάνει και ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε εκατομμύρια παθόντες στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι που μέχρι στιγμής αρνείτο.

H πρώτη απόφαση, αλλά όχι οριστική είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για τρία άτομα αλλά τώρα επεκτείνεται καθώς είναι πλέον βέβαιο ότι ευθύνονται τα εμβόλια για την καταστροφή της υγείας τους.

Με επιστολές τους που εστάλησαν στις 13 Οκτωβρίου, τόσο η Janssen όσο και η AstraZeneca ανέφεραν ότι τα εμβόλια τους τελούν υπό συμπληρωματική παρακολούθηση και ζήτησαν από τους επαγγελματίες υγείας να αναφέρουν οποιεσδήποτε πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο EMA ανακοίνωσε ότι η ανοσολογική θρομβοπενία (ITP), μια αιμορραγική διαταραχή που προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα επιτίθεται από λάθος κατά των αιμοπεταλίων, πρέπει να προστεθεί στις άγνωστης συχνότητας ανεπιθύμητες ενέργειες που περιέχονται στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της J&J και του εμβολίου της AstraZeneca.

Στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί με τα συγκεκριμένα σκευάσματα πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι!

Στη Νορβηγία έχουν πεθάνει εκατοντάδες άνθρωποι μέχρι στιγμής: Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είχαν πεθάνει 33 άτομα! Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσε τους θανάτους λίγο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer/Biontech.

Από αυτούς οι 53 από αυτές αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca και ήδη σε τρεις από αυτές της αιτήσεις έχει χορηγηθεί αποζημίωση. Από τις λοιπές οι 11 είναι επιβεβαιωμένα θύματα του Pfizer/BioNTech, 6 Μoderna και 7 περιπτώσεις που δεν ανακοινώνεται το σκεύασμα.

Μία από τις περιπτώσεις αφορά μια γυναίκα στα 40 της που πέθανε τον Μάρτιο. Η γυναίκα είχε προτεραιότητα στο νορβηγικό πρόγραμμα εμβολιασμού λόγω της θέσης της ως υγειονομικό προσωπικό. Άφησε πίσω της σύζυγο και παιδιά, όπως αναφέρει το νορβηγικό NRK.

Άλλη περίπτωση: «Μπήκα στο νοσοκομείο με μεγάλους πόνους. Ήταν τρομακτικό να παρακολουθώ τις ειδήσεις άλλων που πέθαναν πρόσφατα από το ίδιο εμβόλιο που μου είχαν κάνει», λέει ο άνδρας μιλώντας τηλεφωνικά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, Rikshospitalet όπου νοσηλεύεται.

«Είχα σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και θρόμβωση. Στο νοσοκομείο δέχτηκα τηλεφωνήματα από φίλους και συγγενείς που ήθελαν να μάθουν αν είμαι ακόμα ζωντανός», λέει μια γυναίκα που επίσης επέζησε.

Ο διευθυντής του Νορβηγικού Συστήματος Αποζημίωσης Ασθενών, Rolf Gunnar Jørstad, αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι ο λόγος για τον οποίο έχουν αποζημιώνονται είναι ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία των σοβαρών παρενεργειών.

«Έχουμε ακλόνητες ιατρικές πληροφορίες σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων από το ερευνητικό υλικό που έχει συλλέξει το Rikshospitalet (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο) για αυτές τις πολύ ειδικές ανοσολογικές αντιδράσεις», λέει ο Jørstad σε επίσημο δελτίο τύπου.

Το ποσό που θα καταβληθεί ως αποζημίωση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications