ΗΠΑ: 19 Πολιτείες κατέθεσαν μηνύσεις κατά του Biden για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τρεις ξεχωριστές αγωγές κατατέθηκαν από 18 πολιτείες, προκειμένου να ανασταλεί η ισχύς της εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι του Covid με το επιχείρημα πως παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Γενικοί εισαγγελείς από την Αλάσκα, το Αρκάνσας, την Αϊόβα, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα και το Ουαϊόμινγκ συνεπέγραψαν μία αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στο Μιζούρι.
Μια άλλη ομάδα πολιτειών, όπως η Τζόρτζια, η Αλαμπάμα, το Αϊντάχο, το Κάνσας, η Νότια Καρολίνα, η Γιούτα και η Δυτική Βιρτζίνια κατέθεσαν μήνυση στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στη Τζόρτζια.

Το Τέξας μήνυσε επίσης μεμονωμένα την αμερικανική διοίκηση.

Κατάχρηση εξουσίας

Οι πολιτείες ζήτησαν από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να σταματήσει το εκτελεστικό διάταγμα Biden για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, υποστηρίζοντας ότι η εντολή παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και αποτελεί κατάχρηση της ομοσπονδιακής εξουσίας.

«Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιχειρήσει να ασκήσει αντισυνταγματικά τη θέλησή της και να εξαναγκάσει εργαζόμενους με ομοσπονδιακές συμβάσεις έργου να υποβληθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πολλοί φορείς και επιχειρήσεις θα μείνουν χωρίς εργατικό δυναμικό, επιδεινώνοντας περαιτέρω την εφοδιαστική αλυσίδα δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Γενικός Εισαγγελέας του Μισούρι Eric Schmitt.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλλει τους εμβολιασμούς και γι’ αυτό καταθέσαμε μήνυση – για να σταματήσει αυτή η παράνομη, αντισυνταγματική ενέργεια», συνέχισε

Ο Ρεπουμπλικανός Γενικός Εισαγγελέας του Νιου Χάμσαϊρ, John Formella, τόνισε, πως τα εμβόλια κατά του Covid είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και ενθαρρυντικά, αλλά τα οφέλη «δεν δικαιολογούν την παραβίαση του νόμου». Επίσης μήνυση κατέθεσε και η πολιτεία της Φλόριντα, ανεβάζοντας σε 19 τον αριθμό των πολιτειών που αντιδρούν στην εντολή της διοίκησης Biden.

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων
Ο Biden έχει υποστηρίξει, πως το εκτελεστικό διάταγμα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού θα βοηθήσει στον τερματισμό της θανατηφόρας πανδημίας, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχουν αντιταχθεί στην εντολή και έχουν προειδοποιήσει με παρόμοιες νομικές ενέργειες.

Το Τέξας κατέθεσε μία τέτοια αγωγή σε ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο, επιδιώκοντας να παρεμποδίσει την ισχύ της εντολής.
«Η κυβέρνηση Biden έχει επανειλημμένα εκφράσει την περιφρόνησή της για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο και έχει διαπράξει επανειλημμένες και καταχρηστικές ομοσπονδιακές υπερβάσεις για να επιβάλει στους Αμερικανούς κάτι που δεν θέλουν», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους πολίτες τη βούληση να κάνουν ή όχι το εμβόλιο.
Εάν ο πρόεδρος πιστεύει ότι η υπομονή του εξαντλείται, υποτιμά σαφώς την έλλειψη υπομονής από τους Τεξανούς των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζει», σημείωσε.
Ορισμένες πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα αντιδράσουν στο σχέδιο του Biden να ζητήσει από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία των ΗΠΑ να εκδώσει μία οδηγία που θα επιβάλλει τον εμβολιασμό για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Biden να παρακάμψει το νόμο ή να αναγκάσει τους κατοίκους της Τζόρτζια να επιλέξουν μεταξύ του βιοπορισμού τους ή αυτού του εμβολίου», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Πολιτεία Brian Kemp.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications