«Τελείωσαν» τις καταδιώξεις της αστυνομίας - Δείτε τι προβλέπει το νέο πρωτόκολλο

Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να σταματήσει ουσιαστικά τις καταδιώξεις καθώς με βάσει τα όσα έγιναν γνωστά το μόνο που θα κάνουν είναι τον "τροχονόμο" σε κάθε όχημα κακοποιού που θα έχει εκτελέσει κάποια αξιόποινη πράξη. Έτσι θέλησαν και η αστυνομία θα ακολουθήσει. Το πρόβλημα είναι ότι πάλι η κοινωνία θα μείνει ακάλυπτη!

Για την ηγεσία της αστυνομίας όλο το άγχος είναι πως θα γράψουν τα καταστήματα για τον κορωνοϊό!

Το πρωτόκολλο που προβλέπεται από την ΕΛ.ΑΣ για τις καταδιώξεις παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται να έδωσε την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη το επίμαχο βράδυ, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν έδωσε καμία εντολή και πως οι αξιωματικοί του κέντρου επιχειρήσεων πήραν την πρωτοβουλία να τον επικαλεστούν ώστε να σταματήσει η καταδίωξη.

Είχε προηγηθεί βέβαια από άλλον αξιωματικό σε προγενέστερο χρόνο, η εντολή να μην συνεχίζονται οι καταδιώξει για πάνω από 1-2 οικοδομικά τετράγωνα ώστε να μην προκύπτει κίνδυνος για τη ζωή κάποιου.

Εάν επιτρέπεται δηλαδή ο πυροβολισμός στον αέρα, στα λάστιχα του αυτοκινήτου ή καθόλου, πώς πρέπει να ακινητοποιεί τους κακοποιούς η αστυνομία;

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά την καταδίωξη δεν επιτρέπονται:

Πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος
Επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος
Φραγμοί οδών άνευ εντολής του κέντρου
Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα διακοπής της καταδίωξης όταν αυτή καθίσταται λίαν επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή των συμμετεχόντων και των λοιπών χρηστών της οδού, λαμβανομένου πάντα υπόψιν και της βαρύτητας του αδικήματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications