Το «Texas Chupacabras»  λέγεται ότι ειναι  κογιότ με ψώρα  και δεν έχει σχέση με το original  Chupacabra

Οι ιστορίες της Chupacabra άρχισαν να εμφανίζονται στον Τύπο το 1995 στο Πουέρτο Ρίκο, όταν οι ντόπιοι αγρότες άρχισαν να βρίσκουν μυστηριωδώς σκοτωμένες κατσίκες και άλλα ζώα. Δεν υπήρχαν πληγές στα σώματα τους, εκτός από μερικές τρύπες, και δεν είχαν αίμα, σαν να το είχε πιει κάποιος μέσα από αυτές τις τρύπες.

Σύντομα, εμφανίστηκαν στον Τύπο περιγραφές μαρτύρων που έλεγαν ότι το Chupacabra είναι ένα δίποδο πλάσμα, ύψους περίπου 12χρονου παιδιού, έχει μακριά αγκάθια στην πλάτη του, τα χέρια και τα πόδια του είναι λεπτά και μακριά και το κεφάλι του φαίνεται σαν το κεφάλι ενός εξωγήινου με κόκκινα ή μαύρα μάτια.

Αυτή η εικόνα της chupacabra ειναι η κλασική και τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο του Μεξικού και σε όλη την Καραϊβική. Το 2000, ο αριθμός των παρατηρήσεων του Chupacabra έγινε πολύ λιγότερος και φαινόταν ότι σύντομα οι άνθρωποι θα το ξεχάσουν εντελώς. Αλλά το 2004, στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, ένα μυστηριώδες πλάσμα άρχισε να επιτίθεται στα ζώα.

Όταν ένας αγρότης πυροβόλησε και σκότωσε τον φερόμενο ως αρπακτικό, διαπίστωσε ότι το πλάσμα έμοιαζε με σκύλο ή κογιότ, απαλλαγμένο τρίχες. Το θηρίο είχε επίσης άλλες παραξενιές στην εμφάνιση, ένα ακανόνιστο σαγόνι και όχι αρκετά συνηθισμένα άκρα.

Σύντομα ανακοινώθηκε επίσημα ότι δεν ήταν οι Chupacabra που επιτέθηκαν στα βοοειδή, αλλά κογιότ με ψώρα. Η ανάλυση DNA επίσης φέρεται να έδειξε ότι ήταν απλώς ένα κογιότ με ψώρα. Αλλά δεν ειναι τόσο απλό.

Τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, γινόταν όλο και πιο συνηθισμένο στο Τέξας η παρατήρηση παράξενων κογιότ χωρίς τρίχες, που κινούνταν με έναν βηματισμό που ήταν ασυνήθιστος για τα κογιότ ή στους σκύλους. Και συνέχισαν να σκοτώνουν κατσίκες, κουνέλια και κοτόπουλα, πίνοντας το αίμα και αφήνοντας μόνο μικρές τρύπες στα σώματα.

Αυτά τα κογιότ έχουν φωτογραφηθεί σκοτωθεί πολλές φορές. Και οι αρχές ανέφεραν πάντα ότι πρόκειται για απλά ζώα με ψώρα. Γιατί όμως υπήρχαν τόσα πολλα από αυτά στο Τέξας από το 2004;

Ο κρυπτοζωολόγος Ken Gerhard έκανε αυτή την ερώτηση και αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα. Και κατέληξε στο εκπληκτικό συμπέρασμα - αυτά τα πλάσματα, παρόμοια με γιγάντιους φαλακρούς γκρίζους αρουραίους, ήταν στην πραγματικότητα κογιότ, αλλά οι τρίχες τους δεν απουσίαζαν εντελώς λόγω ψώρας, αλλά πιθανότατα είχαν γεννηθεί άτριχα.

Είχαν επίσης άλλες ανωμαλίες, εκτός από ένα περίεργο βάδισμα λόγω ασυνήθιστων ποδιών, στα πίσω πόδια τους υπήρχαν κάποιες ακατανόητες αναπτύξεις - "θήκες" . Κυνηγούσαν τη μέρα, όχι τη νύχτα όπως τα κανονικά κογιότ, και δεν φοβόντουσαν καθόλου τους ανθρώπους.

Τα κανονικά άγρια κογιότ γενικά σπάνια πλησιάζουν τα σπίτια και αυτά έρχονταν απευθείας στις αυλές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου τα έβλεπαν οι κάτοικοι.

Ο Ken συνέχισε καταλήγοντας στο συμπέρασμα:

"Πολλά από αυτά τα" Texas Chupacabras "έχουν παρατηρηθεί σε περιοχές γύρω από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με κάρβουνο. Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες τοξινών, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου διοξειδίου του θείου, το οποίο έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές δοκιμές ότι είναι μεταλλαξιογόνο. Αυτή η τοξίνη μπορεί να εισέλθει στο αίμα των ζώων και στην πραγματικότητα να προκαλέσει μετάλλαξη των κυττάρων τους. Ίσως το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ζώων αποδυναμώθηκε σε τέτοιο βαθμό που όταν προσβλήθηκαν από ψώρα, τα συμπτώματα έγιναν πολύ πιο έντονα. Ίσως γι 'αυτό έχουν γίνει εντελώς άτριχα . Θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει τις φυσικές τους αλλαγές, όπως το μήκος των εμπρόσθιων άκρων".

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications