Σήμερα ο Σ.Τσιόδρας ζήτησε τoν εμβολιασμό των ανηλίκων - Αλλιώς τα έλεγε πριν ένα χρόνο (βίντεο)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε τον λόγο στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εμβολιασμό των νέων και σημείωσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής. Και τα τρία παιδιά μου που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη «Δ». Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δ» αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται».

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμίσουμε τι διατράνωνε σε απευθείας μετάδοση ο λοιμωξιολόγος το 2020 για τα παιδιά:

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Λιγο υπομονη ακομα.Τελειωνουν τα ψωμια τους.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications