Πουλάς: «Αναγκάζουμε έναν νεαρό πληθυσμό να εμβολιαστεί σύσσωμος με τη βεβαιότητα πως κάποιοι θα πάθουν παρενέργεια»!

Ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς, μίλησε για τον εμβολιασμό στα παιδιά και στην προσπάθεια που γίνεται από «ειδικούς» και κυβέρνηση για τον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών.

Ο Κ.Πουλάς εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών, καθώς γνωρίζουμε πως υπάρχουν παρενέργειες, ενώ παράλληλα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι αρκετή ώστε να μπει τέλος στην πανδημία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Πουλάς μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο»: «Αναγκάζουμε έναν πληθυσμό και μάλιστα έναν νεαρό πληθυσμό να εμβολιαστεί σύσσωμος. Δηλαδή θέλουμε να εμβολιάσουμε δύο εκατομμύρια νέους ανθρώπους μεταφέροντας τους την βεβαιότητα, γιατί η στατιστική δεν λανθάνει εδώ, ότι θα πάθουν ένας στους χίλους κάποια παρενέργεια σοβαρή; Και τι ξέρουμε για το μέλλον; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σε 1,5-2 χρόνια δεν θα διαπιστώσουμε και άλλες παρενέργειες;

Άρα από τη μία πλευρά έχουμε το θέμα της ασφάλειας, το οποίο είναι τόσο αμφισβητήσημο που καταντάει αστείο να μιλάμε για ασφαλή εμβόλια». Ενώ αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων είπε «αλλά ας ξεπεράσουμε τις παρενέργειες και ας αναζητήσουμε το αποτελεσματικό του πράγματος. Αποτελεσματικότητα δεν υπάρχει. Γιατί βλέπετε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που έμειναν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί δέκα τουλάχιστον υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί και οι φήμες λένε ότι 1 ή 2 μπορεί να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Στην Κυπαρισσιά που πάλι έμειναν μόνο οι εμβολιασμένοι έμειναν, 15 κόλλησαν. Και καταλαβαίνετε ότι όταν σε ένα νοσοκομείο κολλήσουν 15 και μπουν και αυτοί σε απομόνωση πρέπει να μπουν σε καραντίνα και αυτοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Άρα ποιος ο λόγος να επιδιώκουμε με βασανιστικό τρόπο για τους συνανθρώπους μας την επιβολή του εμβολιασμού όταν ούτε αποτελεσματικό είναι, ούτε ασφαλές;» διερωτήθηκε ο Κ.Πουλάς.

Επίσης μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα: «Ας πούμε ότι ήρθε η μετάλλαξη Δέλτα και τι; Τα εμβόλια δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την μετάλλαξη Δέλτα; Τότε γιατί τα κάνουμε; Αφού στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρετανία βλέπουμε ότι το 70% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, όσοι είναι και οι εμβολιασμένοι στον πληθυσμό. Πως γίνεται στην Βρετανία και στο Ισραήλ το 70% (των νοσηλευόμενων) να είναι εμβολιασμένοι και μόνο στην Ελλάδα να είναι οι εμβολιασμένοι το 6% στις ΜΕΘ.

Κύριοι έχουμε τεράστιο έλλειμα παροχής δεδομένων. Δεν μας δίνουν τα δεδομένα, δεν μας δίνουν τα στοιχεία. Μας παραπλανούν με δεδομένα, ας μας βγάλουν τα πραγματικά δεδομένα. Δεν μπορεί η χώρα μας να διαφέρει από τις άλλες χώρες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications