Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Μέχρι το 2040 θα χακάρονται οι άνθρωποι - Η νέα θρησκεία είναι πραγματικότητα»

Για έναν «καινούργιο, θαυμαστό, κόσμο», στα πλαίσια μια «νέας παγκοσμιοποίησης», αλλά και για «χακάρισμα ανθρώπων» μίλησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, προϊδεάζοντας μας για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της οποίας μέγας οπαδός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε στην Στρογγυλή Τράπεζα, που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα «Εμείς και οι άλλοι: Δεδομένα και προοπτικές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής Forum «Η Ελλάδα το 2040», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «θα συμμετάσχουμε στον θαυμαστό καινούριο κόσμο, οποίος θα είναι ψηφιακός».

«Οι αλλαγές που γίνονται θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκοσμιοποίηση, την ψηφιακή», συνέχισε ο Μητροπολίτης και υπογράμμισε πως η κοινωνία μας εισάγεται στην τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγόριθμους, την βιοτεχνολογία και την γενετική μηχανική.

«Η έννοια του υπερανθρωπισμού, δηλαδή της αναβαθμίσεως του ανθρώπου, έχει ήδη καταγράψει τέσσερις εφαρμογές: 1. Την σωματική αναβάθμιση, 2. Την συναισθηματική αναβάθμιση, 3. Την διανοητική αναβάθμιση, 4. Την ηθική αναβάθμιση.

Η νέα θρησκεία των δεδομένων είναι ήδη πραγματικότητα πολύ πριν το 2040 και θα είναι εφικτό μέχρι τότε το να χακάρονται οι άνθρωποι και οι αλγόριθμοι να μας μαθαίνουν, πριν εμείς κατανοήσουμε τον εαυτό μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για διακινδύνευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης λόγω της σύγκρουσης Μεγάλων Δυνάμεων και προσέθεσε πω η Ελλάδα σε αυτή την νέα πραγματικότητα θα έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να αναπτύξει αυτόνομη πολιτική και ως εκ τούτου οφείλει να συνεργαστεί.

«Θα αλλάξει ο πολιτικός και ο πολιτισμικός χάρτης του πλανήτη. Το αδιέξοδο Κράτους και πολίτη, το οποίο ζούμε τώρα με τους εμβολιασμούς, θα ενταθεί κι άλλο. Οι παλιές συνωμοσιολογίες θεωρίες θα μουδιάσουν τον πληθυσμό και ολοένα θα επιτείνονται από τα φυσικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής μαζί με την προφητική καταστροφολογία. Η μεταναστευτική κρίση θα απειλήσει ακόμα περισσότερο την παραδοσιακή ανασυγκρότηση της χώρα μας», καταλήγει.

Να υπενθυμίσουμε πως είναι ο Μητροπολίτης που είχα αναφερθεί στους παράνομους μετανάστες και είχε πει: «Θα τους αγκαλιάσουμε, θα πάρουν για νύφες τα παιδιά μας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications