Εποχές ανωμαλίας: Νομιμοποιούν την παρανομία με ειδική νομοθεσία

H κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να «προστατεύονται» οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί «που τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό» απέναντι στους πολίτες που αντιδρούν στους υποχρεωτικούς και εκβιαστικούς εμβολιασμούς και στα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί εναντίον τους.

Τις αλλαγές η κυβέρνηση θα τις κάνει για να μην μπορούν οι πολίτες «να στέλνουν σε αστυνομικά τμήματα καθηγητές, δασκάλους και υγειονομικούς».

Εν ολίγοις η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει τα δικαιώματα των πολιτών που θέλουν να διατηρήσουν την νοητική και ουσιαστική ανεξαρτησία να επιλέγουν οι ίδιοι τι θα κάνουν με το σώμα τους, κατατάσσοντάς τους σε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» χωρίς ουσιαστικά νομικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή θα προβλέπεται ότι δεν θα υπάρχει αυτόφωρο για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αντιδρώντες στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους πολίτες.

Ως αναφαίρετο (ακόμα) συνταγματικό δικαίωμα διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Φανταζόμαστε όμως ότι αντίθετα το αυτόφωρο για έναν πολίτη που ανήκει στην «αντίπερα όχθη» θα ισχύει με μεγάλη... κυβερνητική χαρά όταν ο πολίτης αυτός «παραβιάσει» κάποια περιοριστικά μέτρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν χθες οι αντιδράσεις γονέων, που ζητούσαν εφαρμογή των συνταγματικών τους δικαιωμάτων στα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών αναφορικά με τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για τον COVID-19.

Ειδικότερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα: "Εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει".

Να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά δημιουργείται μια "ειδική κατηγορία πολιτών" που δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Έτσι οι ανεμβολίαστοι πολίτες χάνουν και τα νομικά τους δικαιώματα μετά τα κοινωνικά (δεν μπορούν να πάνε για καφέ, φαγητό, σινεμά, γυμναστήριο), τα οικονομικά (πληρώνουν για τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι δεν πληρώνουν) και το δικαίωμα του να είναι ίσοι με όλους τους άλλους πολίτες σε ότι αφορά τις υγειονομικές παροχές (πληρώνουν τα δικά τους τεστ ενώ έχουν φορολογηθεί για να αποδίδονται αντιθέτως δωρεάν στους εμβολιασμένους πολίτες) και την ισότητα απέναντι στο κράτος σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

Τι θα ακολουθήσει μετά; Μήπως δεν θα ψηφίζουν κιόλας;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications