Έριξαν πετρέλαιο στο πόσιμο νερό σε χωριό της Ξάνθης - Συζητήσεις για απόπειρα μαζικής δηλητηρίασης

Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Αβδήρων στο Μυρωδάτο Ξάνθης κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων που έριξαν πετρέλαιο στη δεξαμενή ύδατος η οποία υδροδοτεί τον οικισμό και το ερώτημα είναι αν ο οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να ρίξει οτιδήποτε μέσα στο πόσιμο νερό;

Σύμφωνα με τη thraki.com.gr οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν σπασμένη την κλειδαριά της δεξαμενής, ενώ στις βρύσες τους το νερό μύριζε πετρέλαιο! Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑ που πήγαν στο σημείο έκπληκτοι χαρακτήρισαν την ουσία που είχε αναμιχθεί με το νερό ως «πετρελαιοειδή».

Υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία, ενώ ξεκίνησε και ο καθαρισμός της δεξαμενής, μετά την εκκένωσή της, με όλες τις διαδικασίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να είναι ασφαλές το νερό που θα μπει ξανά.

Άπαντες στο Μυρωδάτο Ξάνθης λένε ότι το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, μάλιστα γίνεται λόγος και για απόπειρα μαζικής δηλητηρίασης! Και πώς να μην το λένε, όταν τέτοιες κρίσιμες εγκαταστάσεις είναι αφύλακτες και ο καθείς μπορεί ανά πάσα στιγμή να ρίξει οτιδήποτε μέσα στο πόσιμο νερό και να σκορπίσει τον όλεθρο…

Απαραβίαστες κλειδαριές, κλειστό κύκλωμα και φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο είναι κινήσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν ώστε οι υποδομές τέτοιου είδους να είναι προστατευμένες. Αυτό ζητούν και οι κάτοικοι.

«Φέρτε εμφιαλωμένο νερό τώρα!»

Μέσω της thraki.com.gr οι κάτοικοι του οικισμού απεύθυναν μήνυμα–αίτημα προς τον Δήμαρχο Αβδήρων και την Διεύθυνση της ΔΕΥΑ να αποστείλουν εμφιαλωμένο νερό για να διανεμηθεί σε όλους τους κατοίκους.

Αναλυτικά:

«Μετά το περιστατικό που συνέβη στην δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού μας και την αδυναμία χρήσης του νερού καθόσον η οσμή πετρελαίου παραμένει έντονη στις βρύσες μας, ζητάμε από την δημοτική αρχή να στείλει ικανές ποσότητες με εμφιαλωμένο πόσιμο νερό ώστε να διανεμηθούν σε όλους τους κατοίκους, καθόσον θα χρειαστεί για αρκετές ημέρες ακόμη να καθαρίσει το δίκτυο εντελώς από τα υπολείμματα και ιδιαίτερα από την μυρωδιά του πετρελαίου. Δεν είναι δυνατόν το κόστος αυτό να το επωμιστούν οι πολίτες. Θα πρέπει ο Δήμος και η ΔΕΥΑ ως αρμόδιοι να πράξουν το στοιχειώδες και αυτονόητο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications