Ο Θ.Βασιλακόπουλος μιλά για την καμένη Εύβοια για αναφέρεται σε «παράδεισο» και «υπερβολική εικόνα»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του καθηγητής Πνευμονολογίας στηρίζει διαρκώς την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία «χτύπησε» ξανά.

Αυτή τη φορά όμως δεν μίλησε για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, αλλά για την καμένη Εύβοια. Ακόμα και με αυτό το θέμα όμως κατάφερε να σοκάρει τους τηλεθεατές, καθώς φιλοτέχνησε μια ειδυλλιακή εικόνα που αφήνει άναυδους όσους έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και ένιωσαν από πρώτο χέρι εκείνες τις κρίσιμες ώρες την πνοή του θανάτου και την αναλγησία της απόλυτης κρατικής εγκατάλειψης.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από όσο τα φανταζόμουν για να είμαι ειλικρινής» είπε στον πρόθυμο παρουσιαστή του ΣΚΑΪ, που συναινούσε κουνώντας επιδοκιμαστικά το κεφάλι. «Εγώ είμαι λάτρης της Εύβοιας και της Λίμνης ειδικά. Έρχομαι κάθε καλοκαίρι» εξήγησε αμέσως μετά.

Και συνέχισε ακάθεκτος δίχως να αισθάνεται το μέγεθος της προσβολής στους ανθρώπους που καταστράφηκαν και δεν έχουνε πια ζωή στον τόπο τους: «Ε, εντάξει… Όταν περνάς από το βουνό, σε πιάνει κάποια στιγμή λίγο η ψυχή σου γιατί υπάρχουν αρκετά καμένα, αλλά, όταν πλησιάζεις στο παραθαλάσσιο κομμάτι, εκεί όπου έχουμε συνηθίσει να κάνουμε διακοπές, ευτυχώς το περισσότερο έχει σωθεί».

Για τα υπόλοιπα, γαία πυρί μειχθήτω. Ούτε που του περνά από το μυαλό η σκέψη πόσες χιλιάδες άνθρωποι, και κυρίως οι νέοι, έχασαν κάθε ελπίδα για ζωή στα καμένα…

Ακάθεκτος, ο αναιδής Βασιλακόπουλος και με την παρότρυνση του μελιστάλαχτου παρουσιαστή συνεχίζει: «Νομίζεις δηλαδή, πηγαίνοντας στις παραλίες έξω από τη Λίμνη, στις παραλίες στο Κοχύλι, στα Κατούνια, ότι δεν έχει περάσει η φωτιά. Είναι πραγματικά, δηλαδή, παράδεισος!

Και ειλικρινά, νομίζω πέρασε μια υπερβολική εικόνα, γιατί και οι κάτοικοι εδώ με τους οποίους συζήταγα, φοβόντουσαν όταν έβλεπαν τις φωτιές. Ευτυχώς η φωτιά δεν πέρασε μέσα από το χωριό, από την κωμόπολη να την ισοπεδώσει. Έχει μείνει πάρα πολύ όμορφη η Λίμνη, όπως ήταν και πριν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications