Η Εύβοια ξανά στις φλόγες! - Δεν πετούν εναέρια λόγω... αέρα - Εκκενώθηκε το Μαρμάρι

Καίγεται το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η Εύβοια βρίσκεται ξανά στις φλόγες και τα εναέρια μέσα δεν πετούν ξανά!

Πριν λίγες ημέρες η Βόρεια Εύβοια κάηκε ολοσχερώς και τα εναέρια μέσα δεν πέταξαν λόγω... ζέστης, τώρα καίγεται η Κάρυστος και τα εναέρια μέσα δεν πετούν λόγω αέρα! Πραγματικά το επιτελικό κράτος που διαβεβαίωνε πως είναι πανέτοιμο αφήνει γι' ακόμη μια φορά να καεί η Εύβοια, λόγω ανικανότητας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εάν και το πρωί σηκώθηκαν αεροσκάφη προκειμένου να επιχειρήσουν στη φωτιά, αργότερα καθηλώθηκαν στο έδαφος λόγω των ισχυρών ανέμων. Πλέον προσπάθειες να συμμετάσχει στην επιχείρηση γίνονται από ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα εκδηλώθηκε στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά λίγο μετά τις 10 το πρωί οριοθετήθηκε, παρόλα αυτά συνεχίζει να καίει. Επίσης έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.

Καίγεται ξανά η Εύβοια, καθώς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ξέσπασε δασική φωτιά στην περιοχή του Φηγιά Ευβοίας, κοντά στην Κάρυστο.Στους κατοίκους δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 7 μποφόρ και είναι άγνωστο εάν μπορούν να βοηθήσουν εναέρια μέσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα στον οικισμό Κοκκίνη και ήδη κάποια σπίτια έχουν πάρει φωτιά.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατευθύνουν τους κατοίκους προς την παραλία.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στον ΣΚΑΪ, τα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Παράλληλα, ο ίδιος μάρτυρας επισήμανε πως η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό και έφτασε μέχρι και τη θάλασσα.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications