Γεγονός η πρώτη παραίτηση μετά τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές από το 2007 –  BINTEO

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Αλατζά στο OPEN, την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Είναι ασαφές ακόμα εάν του ζητήθηκε η παραίτηση ή τον οδήγησαν δια της πλαγίας οδού.

Κ. Αλατζάς στο OPEN: «Είναι θολό στο σημείο αυτό το αν ζητήθηκε παραίτηση λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας ελικοπτέρων. Του ζητήθηκε μετάθεση στο ταμείο εθνικής άμυνας κάτι που το θεώρησε λάθος και παραιτήθηκε, τώρα το εάν θεωρούσε ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να έχει περισσότερα ελικόπτερα ή αν το ζήτημα ήταν σχετικά με τον τρόπο που επιχείρησαν.. Το θέμα της διαθεσιμότητας είναι ένα θέμα που απασχολεί τις ένοπλες δυνάμεις και τον στρατό ξηράς. Εντάσσεται αυτό στο πλαίσιο της διερεύνησης του κρατικού μηχανισμού, στην ανταπόκρισή του στο ζήτημα των πυρκαγιών, τίθεται το ζήτημα αντανακλαστικών του κρατικού μηχανισμού».

Συνεπώς, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει πως δεν είναι σαφές εάν του ζητήθηκε η παραίτηση ή ο ίδιος το επέλεξε αρνούμενος να μετατεθεί αυτή την ώρα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και έτσι να επωμιστεί το βάρος της ευθύνης για τυχόν δυσλειτουργίες.

Το ΓΕΕΘΑ αυτή την ώρα ερευνά κατά πόσο έγινε σωστή διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications