Δήμαρχος Κρυονερίου για μήνυμα από το «112»: «Μακάρι να ξυπνήσαμε άδικα τον κόσμο»

Ο Δήμαρχος Κρυονερίου Γ.Καλαφατέλης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία πλησίασε το Κρυονέρι.

Ειδικότερα, είπε τα ξημερώματα, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, όπου επιχειρούν για τη κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται κοντά στο νεκροταφείο Κρυονερίου και σε μια παλιά αγροικία πίσω από από αυτό, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

«Βλέποντας τη κατάσταση εκκενώσαμε τμηματικά τη περιοχή της οδού Ανοίξεως ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112», είπε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση είναι «σε καλό δρόμο» και «μακάρι να ξυπνήσαμε άδικα τον κόσμο».

Έκανε λόγο για μια κατάφυτη πευκώδη έκταση και παρόλο που δεν φυσάει πολύ, η φορά του ανέμου είναι προς τα εμάς.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πυροσβεστικά τείχη, τόσο για να αποφευχθεί η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές όσο και να μην «φύγει» προς την Πάρνηθα, η πύρινη λαίλαπα είναι αδύνατον να περιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακούγονται ανά διαστήματα ισχυρές εκρήξεις, είτε από μετασχηματιστές της ΔΕΗ είτε από αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τη φωτιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications