Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» στον ουρανό της Αθήνας - Στάχτη και καπνός

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» καπνού και στάχτης στον ουρανό της Αθήνας, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του παρατεταμένου καύσωνα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Από το απόγευμα της Τρίτης όταν η φωτιά στην Βαρυμπόμπη πήρε μεγάλες διαστάσεις ένα σύννεφο καπνού κάλυψε την πρωτεύουσα. Στα βόρεια της Αττικής «έβρεχε» στάχτη, με τον καπνό να καίει τα σωθικά.

Σήμερα το πρωί από την Κηφισιά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η μυρωδιά καμένου έχει απλωθεί μέχρι τα νότια, ενώ από την πυκνή ομίχλη καπνού και στάχτης ανασαίνεις μετά δυσκολίας.

Δυστυχώς, μέσα στην ημέρα και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία η κατάσταση θα γίνεται ακόμα πιο δραματική.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μείνετε σε όλο το λεκανοπέδιο σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες
Στις 5 το πρωί της Τετάρτης στην σελίδα του στο Facebook, το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό και καλεί τους κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στο σπίτι τους.
«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications