Καίγονται και οι Αφίδνες –  Πέρασαν την Εθνική Οδό οι φλόγες  χωρίς να φυσάει  ιδιαίτερα (video)

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση και για τις Αφίδνες και οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας το συντομότερο.

Οι φλόγες καταπίνουν περιουσίες και στη Δροσοπηγή όπου νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους. Οι άνεμοι φαίνεται να έχουν δυναμώσει σε ορισμένα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή τα λίγα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου. Ταυτόχρονα έχουν απομακρυνθεί οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από διάφορα σημεία καθώς υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά που καίει τη Δροσοπηγή κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί και το Κρυονέρι.

Οι φλόγες έχουν μπει στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι και καίνε το κοιμητήριο. «Κάποιοι έχουν στόχο να κάψουν το Τατόι»,δήλωσε στο Open ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής, κάνοντας λόγο και για οικολογική καταστροφή, ενώ απευθύνει έκκληση να γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην καεί ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λίγο πριν τις 18:00 αλλά και οι επίγειες δυνάμεις απομακρύνθηκαν καθώς η φωτιά έκαιγε σε δύσβατα σημεία και δεν ήταν δυνατό να βοηθήσουν. Οι φλόγες βρίσκονται δίπλα σε πυλώνες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκρήξεις.

Στη Δροσοπηγή άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να εκκενώσουν τα σπίτια πόρτα – πόρτα, ενώ οι πυροσβέστες έκοβαν δέντρα περιμετρικά των σπιτιών για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στις οικίες των πολιτών.

Όπως μετέδωσε πριν λίγα λεπτά ο Open, η φωτιά που έχει φτάσει στις Αφίδνες πέρασε την εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Στεφάνου και ήδη καίει από την άλλη πλευρά.

Νωρίτερα στο παρακάτω βιντεο φαίνεται ότι φυσάει ελάχιστα έως καθόλου και ο καπνός έχει κάθετη ανοδική πορεία, κάτι δεν πάει κάλα για να μην μπόρουν να την σβήσουν τόσες μέρες, τι λένε οι φερόμενοι ειδικοί για αυτό? φταίει ο ανάδρομος Έρμης και η δηθεν κλιματική αλλαγή? ....Με το τι κριτήρια μπαίνουν στην πυροσβεστική ειναι γνωστό , από την αλλή ενώ ειναι διπλά στην Αθηνά υπάρχουν ελάχιστοι ...μήπως να δώσουν τα δεκάδες παρατημένα πυροσβεστικά σε μη πυροσβέστες που ούτως η άλλως υπάρχουν ελάχιστοι? δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να σβήσεις μια φωτιά ούτε καν να έχει σπουδάσει,ένα άλλο βιντεο που δείχνει να έχει περάσει η φωτιά ειναι απο καθεστωτικό έθνος ιουδαϊκών συμφερόντων,και ως εκ τούτου δεν το βάζουμε καν :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications