Ανατολική Μάνη :Κάηκαν σπίτια στο Σιδηρόκαστρο – Κοντά στο Γύθειο η φωτιά

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι χθες δεν υπήρχε συνδρομή εναέριων μέσων στην περιοχή για πάρα πολλές ώρες.

Ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς καίει και στη Λακωνία τα τελυταία 24ωρα με προληπτικές εκκενώσεις να γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και τη φωτιά να περνά από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου καίγοντας και σπίτια.

Τα ξημερώματα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Βαθύ και Σκουτάρι και Μαυροβούνι (μια ανάσα από το Γύθειο) αλλά και τα κάμπινγκ που λειτουργούν στην παραλία του Μαυροβουνίου, στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

«Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης και μπορώ να πω ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως εξήγησε, σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς, «η πυρκαγιά πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στη συνέχεια κατέβηκε προς την περιοχή της Μυρσίνης. Τώρα, υπάρχει ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Καρέα, κοντά στη Γέρμα»

Αναφερόμενος στις προληπτικές εκκενώσεις κοινοτήτων που έγιναν στην περιοχή, ο κ. Βερούτης σημείωσε ότι «εκτός από τους κατοίκους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και επισκέπτες που φιλοξενούνταν σε καταλύματα και μάλιστα στην επιχείρηση αυτή συνέδραμαν και στελέχη του Λιμενικού, ενημερώνοντας τους πολίτες».

Σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση», συμπληρώνοντας πως «ως περιφέρεια συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν υπήρχε συνδρομή εναέριων μέσων στην περιοχή για πάρα πολλές ώρες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications