Χωρίς ανέμους άφησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό (video)

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι που τρέχουν να σωθούν ενώ βλέπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη!

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη έχει πλέον εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τον χρόνο αφού καθώς η νύχτα πέφτει, τα εναέρια μέσα που συνδράμουν στη φωτιά θα σταματήσουν αναγκαστικά τη δράση τους. Ανεπαρκείς κρίνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κραυγή αγωνίας του δημάρχου Αχαρνών στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, όπου καίγονταν σπίτια αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα!

Μάλιστα με νέο μήνυμα το 112 ενημερώνει ότι εκκενώνεται και το Ολυμπιακό χωριό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επείγουσα Ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Την ίδια στιγμή πυροσβέστες και αστυνομικοί στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες πραγματοποιούν εκκενώσεις πόρτα-πόρτα. Έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη.

Έως τώρα έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 70 κάτοικοι που βρίσκονταν σε διάσπαρτα σημεία κοντά στις φλόγες. Από τις συνολικά 14 κλήσεις για εγκλωβισμούς, σε εκκρεμότητα παραμένουν τρεις περιπτώσεις. Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες και ένας αστυνομικός οι οποίοι τελικά καταφέραν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σπίτια στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης αλλά και στον οικισμό Αδάμες. Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μέχρι τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη περάσει προς το ρέμα της Χελιδονούς το οποίο αποτελείται από πυκνή δασική έκταση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications