Βρετανία: «Δεν πρόκειται να εμβολιάσουμε παιδιά και εφήβους - Δεν έχουμε στοιχεία για τους κινδύνους»

Η Βρετανία θα επιλέξει να μην προχωρήσει στον μαζικό εμβολιασμό όλων των παιδιών και των εφήβων κατά του Covid-19, με τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης να ετοιμάζονται να προσφέρουν δόσεις σε ευάλωτα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και σε όσους κοντεύουν να κλείσουν τα 18 τους χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph σε δημοσίευμά της αργά χθες Σάββατο ανατρέποντας έτσι τα λεγόμενα διαφόρων που επιμένουν να εμβολιαστούν άπαντες με σκευάσματα τόσο πρόσφατα.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει στους υπουργούς κατά της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα παιδιά έως ότου γίνουν διαθέσιμα περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες που πρόκειται να εκδοθούν την Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα προσφερθούν δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που θεωρούνται ευάλωτα στον Covid-19 ή που ζουν με ενήλικες που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ή αλλιώς ευάλωτοι στον ιό.

Θα προσφερθούν επίσης εμβόλια σε όλους τους 17χρονους που απέχουν κάτω από τρεις μήνες από τα 18α γενέθλιά τους, σύμφωνα με την Telegraph, η οποία τόνισε ότι η JCVI θα συνεχίσει να εξετάζει τη δυνατότητα εμβολιασμού όλων των παιδιών.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από υπουργούς για το αν θα πρέπει να προσφέρονται σε τακτική βάση εμβόλια κατά του Covid-19 σε άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών».

Οι βρετανικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο 54.674 νέες μολύνσεις του Covid-19, μια άνοδος από τα 51.870 περιστατικά Covid που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημερήσιο σύνολο μέσα τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς κατά της πανδημίας στην Αγγλία από αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου, λέγοντας ότι η ταχεία διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19 έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση μεταξύ λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών ή θανάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications