Απογειώνονται μετά τα μεσάνυχτα τα drones για να κυνηγήσουν τα… πάρτι και να επιβλέψουν το lockdown

Το πρώτο τοπικό lockdown του καλοκαιριού είναι γεγονός. Η Μύκονος είναι εδώ και μερικές ώρες σε αναβρασμό για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δηλαδή απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 έως τις 26 Ιουλίου, μέτρα που υποτίθεται θα επιβλέψει η ΕΛΑΣ την ίδια ώρα που στοπ νησί επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται παντού πάνω από τη Μύκονο, καθώς το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων έχει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που αγγίζει σχεδόν το 90% (89,15% με μια δόση και 77,31% με τις δύο δόσεις), που σημαίνει ότι γίνεται, γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων…

Οπότε τι συμβαίνει;

Τελικά ποιοι «κολλάνε» ποιους; Οι ανεμβολίαστοι -που έχουν καταφθάσει με αρνητικό PCR- τους εμβολιασμένους ή οι εμβολιασμένοι που περιμένουν στο νησί τους ανεμβολίαστους ή όλοι μαζί όλους;

Κανείς δεν γνωρίζει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι μη εμβολιασμένοι δεν φαίνεται να έχουν θέση στην εξίσωση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρεται τα νούμερα που έφτασαν στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου ήταν "εφιαλτικά" σύμφωνα με τα οποία τα ενεργά κρούσματα είχαν παρουσιάσει αύξηση 300%, πως μέσα σε 24 ώρες υπήρξε υπερδιπλασιασμός των μολύνσεων, πως οι συρροές από πάρτι σε βίλες και κλαμπ είχαν… ξεφύγει και πως υπήρχε διασπορά και στην ηπειρωτική Ελλάδα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τη Μύκονο.

Όλα αυτά μεταξύ εμβολιασμένων και κάποιων αρνητικών PCR.

Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, φτάσομε σε νέα μέτρα κωμωδία.

Σύμφωνα με αυτά στο νησί θα φτάσουν ενισχυμένα κλιμάκια υπηρεσιών ελέγχου, τουλάχιστον 40 στελέχη της ΟΠΚΕ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και θα γίνονται έλεγχοι σε μαγαζιά και βίλες για «παράνομα πάρτι», με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενώ θα επιστρατευθούν μέχρι και drones για να εντοπίζουν τα… πάρτι της «παρανομίας» και της διασποράς του κορωνοιού μεταξύ των εμβολιασμένων, τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους.

Με τα μέτρα «φλερτάρουν» επίσης η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Κι εκεί δεν αποκλείονται τοπικά lockdown, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη για μέτρα όπου χρειαστεί και φυσικά γιατί όχι σε όλη την Ελλάδα για ακόμη μια φορά με την κυβέρνηση να κυνηγά την… ουρά της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications