Επαναφορά της μασκοφορίας και υποχρεωτικούς εμβολισμούς θέλει ο Ν.Σύψας: «Αλλιώς νέο lockdown»

Ο Νίκος Σύψας στη νέα του συνέντευξη ζήτηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, όπως οι εκπαιδευτικοί, ζήτησε να φορούμε μάσκες, ακόμα και εάν έχουμε εμβολιαστεί, ενώ απείλησε με lockdown σε περίπτωση δεν που δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών.

Ως το «χειρότερο σενάριο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο καραντίνας από το φθινόπωρο ο Νίκος Σύψας προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες από ό,τι το 2020 «επειδή έχουμε εμβολιασμένους αλλά δεν είναι μηδέν».

«Αν δεν εμβολιαστούμε θα είναι ένα τεράστιος κίνδυνος για την οικονομία και την κοινωνία».

Υπερ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

O κ. Σύψας τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνοντας αναφορά σε υγειονομικούς, εργαζόμενους στα γηροκομεία και εκπαιδευτικούς συμπληρώνοντας ότι «είναι δύσκολη απόφαση αλλά πρέπει να το δούμε».

Όσον αφορά τα παιδιά και τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, αφού τόνισε ότι δεν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους, είπε ότι υπάρχουν δύο σκέψεις:

• Τα παιδιά να εμβολιαστούν για να έχουν ακόμη σχολική ζωή και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία
• Όσο και αν είναι σπάνιο να έχουμε κακή έκβαση σε παιδί δεν είναι μηδέν ο κίνδυνος. Έστω και έναν έφηβο να χάσουμε θα είναι ανείπωτη τραγωδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα 4ο κύμα κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα» συμπληρώνοντας ότι «έχοντας υπόψη ότι έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστο έχουμε ένα κύμα που πλησιάζει που εκτιμάται ότι θα έρθει τον Αύγουστο».

Ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει να επηρεάζει τους νέους ανθρώπους καθώς ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι 27 έτη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «αυτό που πήγε στραβά είναι η χαλαρότητα τον Μάιου. Τώρα πλέον έχουμε μια νέα πραγματικότητα τη μετάλλαξη και το 4ο κύμα και πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά».

Εμβολιαστείτε γιατί το κύμα έρχεται

«Εμβολιαστείτε έρχεται το κύμα» είπε ο κ. Σύψας τονίζοντας ότι η επιδημία έχει ξεκινήσει ανοδική πορεία και υπάρχουν περιοχές όπως η Κρήτη, η Αττική και το Νότιο Αιγαίο όπου παρατηρείται η αύξηση αυτή.

Όπως εξήγησε «ο ιός διασπείρεται κάτω από τα επιδημιολογικά ραντάρ και θα δούμε το κύμα να έρχεται ξαφνικά και ελπίζουμε να μην έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Ελπίζουμε να μην επεκταθεί ο ιός στους ανεμβολίαστους, υπάρχει ένα 20-30% που κινδυνεύουν και για κάποιο περίεργο λόγο δεν έχει εμβολιαστεί».

Να φοράμε μάσκα και έξω

Ερωτηθείς τέλος για τις μάσκες εξήγησε ότι η εισήγηση είναι να τη φοράμε παντού «με μόνη εξαίρεση αν είμαστε μόνοι μας σε ένα ερημικό περιβάλλον»

«Αν είμαστε στο πεζοδρόμιο κινδυνεύουμε γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και αν διασταυρωθούμε με κάποιον. Η Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί ενώ διασταυρωνόμαστε με κάποιον και δεν φοράμε μάσκες. Η μετάλλαξη Δέλτα προσφέρει τεράστιο πλεονέκτημα μετάδοσης» είπε τρομοκρατώντας ο κ. Σύψας και επανέλαβε: «Η σύστασή μας είναι φοράτε μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications