Ισπανικό δικαστήριο ακύρωσε το νόμο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς! – Δημιουργείται ισχυρή νομολογία στην ΕΕ

Ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε το νόμο περί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην περιοχή της Γαλικίας, η οποία ήταν και η μοναδική περιοχή στην Ισπανία που είχε εγκρίνει σχετικό νόμο. 

Συγκριμένα, τον Φεβρουάριο είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Γαλικίας με τις ψήφους του PP και την απόρριψη των υπόλοιπων κομμάτων ένας νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο οποίος μάλιστα περιείχε κυρώσεις για όσους τον αρνηθούν. Παρόμοιος νόμος δηλαδή με αυτόν που ψηφίστηκε στην Ελλάδα. 

Τότε πολλά κόμματα και πολίτες αντέδρασαν, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και δεν γίνεται να υπάρχει ένας νόμος που θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν, καθώς δεν γίνεται να είναι υποχρεωτικοί. 

Ανάμεσα στα κόμματα που είχαν αντιδράσει ήταν το πατριωτικό VOX το οποίο τότε είχε τονίσει: «Το εμβόλιο που πληροί τις απαιτήσεις υγείας πρέπει να χορηγείται εθελοντικά και φυσικά, δωρεάν».

Τελικά το VOX δικαιώθηκε, καθώς στις 22 Ιουλίου 2021 το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού της Γαλικίας. Να σημειώσουμε πως με αυτό τον τρόπο δημιουργείται και ισχυρή νομολογία μέσα στην Ευρώπη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όσα αναφέρει η απόφαση: 

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε με την αναστολή του υπ. αριθ. 38.2 β) του νόμου 8/2008, της 10ης Ιουλίου, για την υγεία στη Γαλικία, ο οποίος εξουσιοδοτεί τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες της Γαλικίας, προκειμένου να ελέγχουν τις μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες ( όχι μόνο Covid-19) σε καταστάσεις σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Η απόφαση, της οποίας ο εισηγητής ήταν δικαστής Andrés Ollero, αιτιολογεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι προληπτικό μέτρο που προβλέπεται ρητά στον Οργανικό Νόμο 3/1986, για ειδικά μέτρα σε θέματα δημόσιας υγείας, και συνεπάγεται καταναγκαστική σωματική παρέμβαση και ασκείται παρά τη βούληση του πολίτη, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε εμβολιασμό εάν το μέτρο αυτό εγκριθεί, υπό την επιβολή ποινής λόγω κύρωσης, σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης εμβολιασμού.

Η αμφισβητούμενη εντολή θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες και αποτελεσματικές ζημιές που μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες ή δύσκολες στην επισκευή, στο βαθμό που ο εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί παρά της βούλησης του πολίτη. Αντίθετα, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν άρει την αναστολή που επηρεάζει τις υπόλοιπες διατάξεις του άρθρου. 38.2 του εν λόγω νόμου.

Μαδρίτη, 22 Ιουλίου 2021.»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications