Εγκλωβισμένοι στα νησιά οι πολίτες: Με αρνητικό PCR ή Rapid Test η επιστροφή τους!

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει να "εκδικηθεί" δια της ανόδου του κόστους μετακίνησης την κοινωνία καθώς οι αποκαλυπτικές εικόνες των άδειων εμβολιαστικών κέντρων (που εγκυρες πήγες τους λένε ψέμματα οτι ειναι γέματα) την έχει οδηγήσει σε εκνευρισμό και προσπάθεια να "πληρώσουν" όσοι δεν μετέχουν των εμβολίων!

Έτσι πλέον με αρνητικό PCR Test ή Rapid Test όπως εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα γίνεται η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων.

Οι «ειδικοί» ζητούν έτσι να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test που δεν καλύπτει πλέον την κυβέρνηση- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών δημιουργώντας έτσι ένα δυσβάστακτο κόστος στην νησιωτική κοινωνία.

Προφανώς τους είναι αδιάφορο μπροστά στον «αγώνα» που δίνουν για να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί με κάθε μέσο.

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα έχει μπει σε εφαρμογή το πρώτο μέτρο διαχωρισμού των πολιτών, σύμφωνα με το οποίο για να ταξιδεύσει κάποιος με πλοίο πρέπει να έχει εμβολιαστεί, ή να έχει νοσήσει, ή να έχει rapid ή PCR τεστ.

Από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο χιλιάδες Έλληνες πολίτες «συνωστίστηκαν» στο Σύνταγμα και σε άλλα μέρη που ο ΕΟΔΥ κάνει δωρεάν τεστ, ενώ αντιθέτως βλέπουμε πως είναι περιορισμένη η κίνηση έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Τίθεται εδώ το ερώτημα: Αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι Έλληνες είναι υπέρ του υποχρεωτικού (!) εμβολιασμού, γιατί δεν βλέπουμε την αντίστροφη εικόνα; Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση διαρρέει -ξανά- πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εμβολιασμό, και πράγματι αυτό ίσως ισχύει καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα είχε βαλτώσει κατά γενική ομολογία, αφού τα ραντεβού που είχαν κλειστεί λίγο πριν γνωστοποιηθούν τα μέτρα εξαγοράς και εκβιασμού ήταν ελάχιστα.

Όμως όπως βλέπουμε το βίντεο και πάλι είναι μειωμένο το ενδιαφέρον για εμβολιασμό. Επίσης, προτείνουν την παρουσία μόνο εμβολιασμένων στα γήπεδα και ως επιτρεπόμενο όριο προτείνει το 80% της χωρητικότητας. Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων (προφανώς αρκετοί επιστήμονες καταλαβαίνουν το κυβερνητικό αφήγημα και λαμβάνουν αποστάσεις).

Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθουν, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στο θέμα της μάσκας αναφέρθηκε το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για μια «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Ο κόσμος έχει λογικά επιχειρήματα, αμφιβολίες και ενδοιασμούς και η απάντηση της κυβέρνησης είναι "θα πληρώνεται όλο και περισσότερο". Το άνω του χρόνου σχεδόν Lockdown που επέφερε την εξόντωση της ελληνικής οικονομίας δεν τους αρκεί και ζητάνε επιπλέον κόστη να πληρώνονται από τους πολίτες!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications