Γεωργιάδης: Τέλος η διασκέδαση για τους ανεμβολίαστους - «Λουκέτα» και lockdown σε όσους αντιδρούν

Τις πληροφορίες που θέλουν την επιτροπή των «ειδικών» να εισηγείται για νυχτερινά κέντρα διασκέδαση αποκλειστικά με εμβολιασμένους επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα στις 12:00 και ένα από τα μέτρα τα οποία αναμένεται να αποφασίσει, και εν συνεχεία να το ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είναι πως πλέον οι εσωτερικοί χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά ως covid free.

Ο Α.Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες είπε πως είναι αρκετά πιθανό τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν πλέον ως covid free, προσθέτοντας πως εάν τελικά υπάρξει τέτοια εισήγηση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Ο Α.Γεωργιάδης υποστήριξε πως το τελευταίο διάστημα έχει επικοινωνήσει με πολλούς καλλιτέχνες, οι οποίος, όπως είπε έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κορωνοιό. Είδαμε άλλωστε τον Πάνο Κιάμο να ανακοινώνει πρώτος-πρώτος πως θα απαγορεύσει την είσοδο στους μη εμβολιασμένους στο μαγαζί που τραγουδά.

Ενώ κληθείς να σχολιάσει επιπρόσθετα την απόφαση του νυχτερινού κέντρου στο οποίο τραγουδά ο Νίκος Βέρτης να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας της κατάστασης, ο υπουργός εξήγησε πως έχει μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ως Covid Free μαγαζί.

Απειλεί με «λουκέτα» και lockdown όσους αντιδρούν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, «πονηριές με τους μικτούς χώρους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματάρχη της Μυκόνου διερωτήθηκε αν έχουν οι ίδιοι αναλογιστεί τι θα συμβεί αν εξαιτίας μιας έξαρσης της πανδημίας, κλείσει ολικά το νησί.

Τόνισε επίσης η λήψη μέτρων είναι προφανείς προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications