Οικονομικός εκβιασμός στην Κύπρο - Δυσβάσταχτο το κόστος για τους ανεμβολίαστους– ΒΙΝΤΕΟ

Τα νέα μέτρα και κίνητρα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο νέος Υπουργός Υγείας της Κύπρου(μάλλον ο προηγούμενος δεν ακολουθούσε εντολές τους και τον σούταραν ).Στις ανακοινώσεις διευκρινίστηκε και η κατάργηση των δωρεάν rapid τεστ!

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε την κατάργηση της παροχής του δωρεάν προγράμματος διενέργειας rapid test αντιγόνου από 1η Αυγούστου.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα ανήλικα άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τα άτομα 16 ετών και άνω με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν δικαιούνται να εμβολιαστούν.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει πως η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στη Μεγαλόνησο που δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει κάθε 72 ώρες να πληρώνει για να μπορεί να συμμετάσχει στην κοινωνία πανάκριβα rapid tests!

Ακόμα και για να πάνε στη δουλειά τους, οι ανεμβολίαστοι πολίτες υποχρεούνται να αγοράσουν και να επιδείξουν αρνητικό rapid ή μοριακό (ακόμα πιο ακριβό) τεστ.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπάρχουν σκέψεις να γίνει και στην Ελλάδα, αρχικά για χώρους που αφορούν την ψυχαγωγία (καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα κλπ.).

Ωστόσο η ποιοτική διαφορά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ στην Κύπρο, έγκειται στο γεγονός πως αυτά ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες άνω των 15. Συνεπώς από 1η Αυγούστου όσοι ανεμβολίαστοι.
Εργάζονται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Είναι άνω των 15 και πηγαίνουν σχολείο και πανεπιστήμιο υποχρεούνται από το κυπριακό κράτος να αγοράζουν και να δηλώνουν κάθε τρεις ημέρες rapid test, η τιμή του οποίου σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα 20 ευρώ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications