Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απαντά στον ακαδημαϊκό Θεοδόση Τάσιο για την επίθεσή του στους ανεμβολίαστους

Το θέμα του αναγκαστικού ή όχι εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, ταλαιπωρεί, διχάζει και αποπροσανατολίζει την ελληνική κοινωνία. Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε διχαστεί για λιγότερο σημαντικά ζητήματα.

Ένα άρθρο του ακαδημαϊκού Θεοδόση Τάσιου, στο οποίο πραγματοποίησε επίθεση κατά όσων δεν θεωρούν το εμβόλιο απάντηση στην πανδημία προκάλεσε όμως την αντίδραση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Διαβάστε τι έγραψε:

«Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό στον ακαδημαϊκό Θεοδόση Τάσιο, του οποίου οι δηλώσεις υπό τον ηχηρό τίτλο «άστραψε και βρόντηξε» φιλοξενήθηκαν σε μερίδα του Τύπου, οφείλω να επισημάνω ορισμένα σημεία αρκετά ενδιαφέροντα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

«Πρώτον με τη σίγουρη αρρώστια σου εγώ θα πληρώσω για να μην πεθάνεις και να γίνεις καλά. Και δεύτερον και κυριότερο, υπάρχει ένα λάθος μεγάλο λογικής. Δεν πρόκειται για το σώμα σου. Προσφέρεις ξενοδοχειακές υπηρεσίες στον ιό: “έλα να σε φιλοξενήσω, έλα πουλάκι μου να κάνεις μεταλλάξεις, να δυναμώσεις, να διαιωνιστείς, έλα να απειλήσεις αυτούς τους ηλίθιους τους υπόλοιπους. Γίνονται “ξενοδόχοι του θανάτου”. Αυτό δεν το δέχομαι».

Φαντάζομαι ότι όσα δήλωσε ο πολυβραβευμένος πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας και ακαδημαϊκός κ. Τάσιος προέρχονται από πληροφορίες φίλων του ιατρών και όχι πολιτικών μηχανικών άσχετων με το αντικείμενο. Επομένως τα λάθη τα χρεώνονται εκείνοι που του έδωσαν τέτοια πληροφόρηση και όχι ο ίδιος. Απλώς ο κ. Τάσιος λόγω κύρους βοήθησε στον επιπολασμό των λαθών…

Επισημαίνω δύο τρία θέματα από όσα δήλωσε, τα οποία ακόμα και ένας δευτεροετής φοιτητής της Βιολογίας ή της Ιατρικής όφειλε να γνωρίζει:

1ον. Οι όποιες μεταλλάξεις του ιού τον καθιστούν ηπιότερο, μειώνουν τις πιθανότητες λοίμωξης και ταυτόχρονα κατεβάζουν τον δείκτη θνησιμότητας. Επομένως οι μη εμβολιασμένοι μπορεί να πει κανείς ότι μόνον καλές υπηρεσίες προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους, εφόσον βοηθούν προς την κατεύθυνση των μεταλλάξεων σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός.

2ον. Όπως ενημέρωσαν πρόσφατα οι Ισραηλινοί, η κάλυψη του εμβολίου της Pfizer είναι της τάξης του 39% παρέχοντας βεβαίως στον εμβολιασθέντα το προνόμιο να μη νοσήσει βαριά.

3ον. Κάποιος τον πληροφόρησε επίσης λανθασμένα ότι οι εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας δεν μεταφέρουν τον ιό. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο μπορούν να φέρουν μεγάλο ιικό φορτίο, αλλά έχοντας εμβολιαστεί βοηθούν κι εκείνοι προς την κατεύθυνση των μεταλλάξεων ευτυχώς.

4ον. Καμία ΠΑΝΔΗΜΙΑ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με εμβόλια. Για ποιον λόγο ας μπει στον κόπο να ρωτήσει τους επαΐοντες και όχι τους κυβερνητικούς ιέρακες.

Υπάρχουν και άλλα σημεία που μπορεί να επισημάνει ως σοβαρά λάθη ο αναγνώστης, θέλω όμως να διαβεβαιώσω τον κ. Τάσιο ότι όλα αυτά τα οποία παραθέτω δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τους ψεκασμένους, ούτε με τους θρησκόληπτους που εμφανίζονται με κεριά και λιβάνια για να αποτάξουν τον σατανά, ούτε φυσικά με τα σενάρια συνωμοσίας.

Έχουν σχέση όμως με μία ύποπτη σπέκουλα από την πλευρά αρκετών κυβερνήσεων -μεταξύ αυτών και της δικής μας- οι οποίες περιέργως, ενώ βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι με την αυταρχική συμπεριφορά τους, αφού διά της πειθούς δεν κατάφεραν να εμβολιάσουν την πλειοψηφία των πολιτών, συνεχίζουν το ίδιο βιολί αποσκοπώντας άραγε σε τι; Έχουν πάρει τη διαβεβαίωση από κάπου ότι δεν κινδυνεύουν από τους εξαγριωμένους πολίτες να καταστούν έκπτωτοι των αξιωμάτων τους; Αυτό ο ακαδημαϊκός όφειλε να το αφουγκραστεί…

* Σημειωτέον ότι δεν είμαι εναντίον των εμβολίων, έχω εμβολιαστεί ο ίδιος, όπως και τα παιδιά μου με όλα τα προηγούμενα εμβόλια εκτός από εκείνο της γρίπης, και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τα σημερινά εμβόλια της πειραματικής περιόδου, των οποίων τις όποιες επιπτώσεις δεν γνωρίζουν ούτε οι κατασκευαστές τους. Είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμά μου το οποίο η δύναμη της υπογραφής του κ. Τάσιου δεν πρέπει να μου το στερήσει.

Post A Comment:

1 comment

kostas303είπε...

Κανέναν σεβασμό δεν έχει σε κανέναν ο Μάκης.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications