Έχουν ξεφύγει: «Να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι» απαιτεί ο Ν.Καπραβέλος (βίντεο)

Απίστευτες προτάσεις από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος απαίτησε να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για το σύνολο του πληθυσμού γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Ν.Καπραβέλος είπε ότι η ανοσία θα έρθει μόνο όταν εμβολιάσουμε το 85% της χώρας, ενώ τάχθηκε τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Μια είναι η λύση, ο υποχρεωτικός, καθολικός εμβολιασμός των πάντων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι τα λύματα είναι μια ισχυρή προειδοποίηση και ανέφερε ότι η έξαρση της πανδημίας οφείλεται σε τρία στοιχεία. Τη μεγάλη χαλάρωση που παρατηρείται, τον μεγάλο αριθμό των πολιτών που δεν έχει εμβολιαστεί και φυσικά την μετάλλαξη Δέλτα που έχει κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», αν συνεχίσουμε έτσι «βλέπουμε μπροστά μας την κατάρρευση του συστήματος όπως τον Νοέμβρη», ήταν τα λόγια του.

Να σημειώσουμε εδώ πως μετά από 1,5 χρόνο πανδημία και τρία lockdown είναι αδιανόητο να συζητάμε ακόμα για την κατάρρευση του ΕΣΥ, διότι από τον Μάρτιο του 2020, όταν και η Ελλάδα μπήκε στο πρώτο lockdown, υποτίθεται πως το «κλείδωμα» έγινε για να ενισχυθεί το ΕΣΥ!

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως νεαρότερες ηλικίες και πρόσθεσε ότι νοσούν ακόμα και εμβολιασμένοι, αλλά με ελαφρά συμπτώματα. «Αν δεν εμβολιαστούμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα», ενώ τόνισε ότι «το 99% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας από εδώ και πέρα. Τόνισε ότι οι επιστήμονες περιμένουν αναζωπύρωση μέσα στο καλοκαίρι και παράλληλα εκτίμησε ότι θα έχουμε τέταρτο και πέμπτο κύμα, αν δεν ελέγξουμε την πανδημία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications